Головна » 2016 » Червень » 22 » 22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.
10:32
22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Щороку 22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.
          22 червня 1941 року – одна із самих сумних дат для жителів району та України. Віроломний напад нацистської Німеччини на Радянський Союз поклав початок жертовній війні. Мільйони людей виявили нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, віддавши найдорожче - своє життя за визволення Батьківщини, заради вільного і щасливого життя майбутніх поколінь.

Сьогодні, в  День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, колона жителів, до яких долучилися працівники районного центру соціальних служб для сімї, ітей та молоді, скорботною ходою пройшла до  пам’ятного знаку.

У заході взяли участь керівники місцевих органів влади, представники районної Ради організації ветеранів України, делегації трудових колективів підприємств, установ та організацій.

        Зі словами скорботи за полеглими визволителями рідної землі звернувся голова  районної державної адміністрації Микола Савчук. «У цей день наша країна вшановує пам'ять тих, хто загинув у Другій світовій війні, згадує мільйони українців, які поклали голови задля нашого сьогодення і майбутнього. Ми віддаємо шану героїчному подвигу синів і дочок українського народу – всім тим, хто захищав нашу неньку від нацизму, тим, хто не шкодуючи власного життя, жертвував собою в ім’я миру і спокою у нашій Україні. Світла пам'ять і вічний спокій тим, хто поліг на фронтах, загинув від тортур, помер від ран, голоду та хвороб. Слава всім, хто пройшов через пекельний вогонь війни і врятував світ від нацизму», зазначив Микола Петрович.

    Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів і померлих ветеранів Другої світової війни та загиблих на Сході України героїв.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 360 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: