Головна » 2018 » Липень » 26 » 30 ЛИПНЯ ЖИТЕЛІВ ОБЛАСТІ ЗАПРОШУЮТЬ ДО «ЛАБІРИНТУ МОЖЛИВОСТЕЙ» - В РАМКАХ ІНФОРКАМПАНІЇ «#ПРОТИДІЙ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ
16:18
30 ЛИПНЯ ЖИТЕЛІВ ОБЛАСТІ ЗАПРОШУЮТЬ ДО «ЛАБІРИНТУ МОЖЛИВОСТЕЙ» - В РАМКАХ ІНФОРКАМПАНІЇ «#ПРОТИДІЙ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

епартамент соціального захисту населення облдержадміністрації спільно із суб’єктами Національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в області та громадською організацією «Сучасник плюс» 30 липня 2018 року в місті Чернівці (площа Соборна, сквер біля пам’ятника воїнам) розпочне інформаційну кампанію «#протиДІЙ торгівлі людьми».

Початок об 11.00. 

Довідково. Акція відбудеться у форматі «Лабіринт можливостей» для підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства. Шукаючи роботу, можливості навчання, подорожуючи, мігранти потрапляють в умовні стіни лабіринту.  Учасники лабіринту отримають реальні історії вербування, знайдуть вихід із невідомих ситуацій та уникнуть потрапляння в торгівлю людьми, змінивши своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування та перевіривши власні знання  щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Щороку, органами влади України ідентифікуються близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми. У Чернівецькій області 21 особа отримала статус постраждалої від торгівлі людьми. За даними міжнародних організацій, ця цифра значно вища, і сягає близько 1 тисячі осіб. 

Всім особам, які отримали статус постраждалої від торгівлі людьми надається кваліфікована допомога відповідно до потреб постраждалої особи, у тому числі щойно затверджена рішенням обласної ради одноразова матеріальна допомога з обласного бюджету області у розмірі п’яти прожиткових мінімумів.

Основне завдання проведення всеукраїнської акції - докласти максимум зусиль не лише для ідентифікації тих осіб, які, на жаль, потрапили у таку ситуацію, але й проінформувати максимальну кількість людей про ризику потрапляння у ситуацію торгівлі людьми.

Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністраціїспільно з громадською організацією «Сучасник плюс» в рамках проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми» за підтримки Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Міжнародної організації з міграції та уряду Канади, спільно з місцевими органами влади та самоврядування здійснюють заходи спрямовані на підвищення фахової спроможності та взаємодії між усіма суб’єктами щодо виявлення та надання комплексної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Завдяки спільним зусиллям громадськості, Уряду України та міжнародних організацій у 2017 році, враховуючи значні досягнення України у сфері протидії торгівлі людьми, Україну було виведено з Контрольного списку другої групи, де вона перебувала протягом чотирьох років поспіль, та переведено в Другу групу.

Цьогоріч інформаційна кампанія відбудеться під єдиним для усіх регіонів гаслом «#протиДІЙ торгівлі людьми» до якої долучаться представники Путильського РЦСССДМ та представники управління соціального захисту населення Путильської РДА.

Категорія: Акції | Переглядів: 279 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: