Головна » 2017 » Травень » 16 » Черговий профілактичний рейд по сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.
17:52
Черговий профілактичний рейд по сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Чергова група, яка складається з фахівців районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, служби у справах дітей, соціального працівника територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) при Киселицькій сільській раді, голова Киселицької сільської ради, головний спеціаліст управління соціального захисту населення відправилася на рейдове профілактичне обстеження родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. В поле зору попадають батьки, які забули, що таке прибирання в будинку,а також ті, хто зловживає алкоголем або жорстоко поводяться зі своїм дітьми.
         Про проблеми, які мають сімї і у першу чергу діти, повідомляють і навчальні заклади, і сусіди, і часто анонімні дзвінки. Так було і в цьому випадку, повідомили що в родині потребують допомоги неповнолітні діти. Робота з такими родинами досить складна і потребує багато терпіння. Ось так комісія завітала до однієї багатодітної родини, яка виховує 6 неповнолітніх, стосовно якої надходили неодноразові скарги.
         Візиту інспекторів в цьому будинку не чекали. Скрізь царював безлад, свіжоприготовленої їжі не було, в будинку антисанітарія, порожній холодильник, розкидані та брудні речі на підлозі в кожній кімнаті, на столі та в кутку гора порожніх пляшок з-під спиртного. Під час візиту , побачивши нинішній стан справ, члени мультидисциплінарної комісії вирішили клопотати щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності ( за невиконання батьківських обов’язків по вихованню своїх дітей ст..184 КУпАП).. Під час відвідування з горе-матірю було проведено роз’яснювальну бесіду щодо необхідності ведення пристойного способу життя та виховання в дітях соціально адаптованої, законослухняної особистості; про цільове використання коштів та цілеспрямоване та ефективне планування сімейного бюджету. Матері дано термін для виправлення ситуації.

 Подібні рейдові перевірки працівниками мультидисциплінарної комісії проводяться в районі систематично, з метою постійного контролю над  сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Завдяки постійним візитам  ситуація змінюється на краще.

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 367 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: