Головна » 2015 » Березень » 16 » Директор РЦСССДМ проінформував на апаратній нараді про діяльність центру за минулий рік.
20:13
Директор РЦСССДМ проінформував на апаратній нараді про діяльність центру за минулий рік.

 

Директор РЦСССДМ проінформував на апаратній нараді про діяльність центру за минулий рік

Як зазначила на апаратній нараді директор Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом  минулого року  районний центр здійснював цілеспрямовану роботу з дітьми, молоддю, різними категоріями сімей з метою реалізації основних напрямків державної соціальної політики. Загалом діяльність підрозділу здійснювалась за 10 напрямками, що входять до функціональних інструкцій фахівців та положення центру.

«Як позитив у роботі, слід відмітити збільшення кількості здійснених соціальних інспектувань. За підтримки фахівців налагоджено взаємини в 657 сім’ях, покращено психоемоційний стан в 965 сім’ях, надано допомогу в оформлені документів 704 сім’ям, батьків в близько двох сотнях родинах навчено навикам догляду за дитиною, налагоджено стосунки між дітьми та батьками в 309 сім’ях», - розповіла Марія Фокшек. -  Вдалось налагодити плідне співробітництво з державними і громадськими організаціями, які є партнерами щодо здійснення соціальної роботи.

Загалом працівниками центру СССДМ та фахівцями із соціальної роботи протягом року було здійснено 1378 соціальних інспектувань, із них 1255 соціальних інспектувань фахівцями із соціальної роботи. Переважну більшість сімей взято на облік, як таких, що опинилися у складних життєвих обставинах.  Протягом року соціальними послугами спеціалістів центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та фахівців із соціальної роботи за місцем проживання було охоплено 93 сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку.

З метою забезпечення комплексних соціальних послуг для надання допомоги у вирішені складних життєвих обставинах та виходу з них працівники центру  за потребою здійснювали соціальну роботу з сім’ями шляхом взяття її під соціальний супровід. Адже соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, і надалі залишається найефективнішою формою комплексного розв’язання проблем сімейного неблагополуччя. Так, протягом 2014 року соціальним супроводом центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді охоплено 48 сімей. В результаті здійснення соціального супроводу 48 сімей було знято з соціального супроводу, з яких: 44 сімей - у зв’язку з вирішенням складних життєвих обставин, 1 сім’я – без досягнення позитивного результату, 3 сім’ї - у зв’язку зі зміною місця проживання. Протягом 2014 року під соціальним супроводом центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебувало 12 осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. За результатами роботи всіх їх знято з соціального супроводу із позитивним результатом.

Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно проводиться соціально-профілактична робота серед сімей, дітей та молоді, яка носить  інформаційний характер та впроваджується через індивідуальне та групове консультування, бесіди, тренінги, відеолекторії, профілактичні заходи в пришкільних таборах праці та відпочинку, розповсюдження соціальної продукції та інформаційно-просвітницьких матеріалів тощо. Фахівці  провели 154 групові заходи, якими охоплено 2548 осіб шкільного віку та 194 особи віком 18-35 років. Індивідуальною роботою охоплено 143 осіб.

Протягом 2014 року до центру надійшло 134 повідомлень щодо насильства в сім’ї або реальної загрози його вчинення, 4 повідомлень жорстокого поводження з дітьми. Всі сім’ї даної категорії проінспектовані спільно з представником сектору у справах молоді та спорту  та відповідно отримали соціальні послуги  253 особи.

Активно здійснюється робота з неповнолітніми та молоддю, які відбувають покарання без позбавлення волі. З ними проводиться систематично індивідуальна  та групова робота.

В рамках розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування з метою підвищення виховного потенціалу 2 прийомних батьків із прийомної сім’ї пройшли відповідні курси.

Під соціальним супроводженням центру СССДМ протягом 2014 року перебувало 3 прийомних сімей, в яких виховується 5 прийомних дітей, та 2 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 13 дітей-вихованців. У ході здійснення соціального супроводження даним сім’ям було надано  878 соціальних послуг, з них: дитячим будинкам сімейного типу – 508 послуги, прийомним сім’ям – 370 послуг. Протягом року вживалося ряд заходів щодо покращення ефективності здійснення соціального супроводу ДБСТ та прийомних сімей.

Для належної організації роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з сім’ями та особами, що опинилися в складних життєвих обставинах Путильським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено: 6 методичних засідань для ФСР, 6 нарад-навчань для ФСР із залученням суб’єктів соціальної роботи.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 457 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: