Головна » 2019 » Березень » 14 » Директор РЦСССДМ взяла участь у нараді з керівниками структурних підрозділів РДА та сільськими і селищним головами
14:30
Директор РЦСССДМ взяла участь у нараді з керівниками структурних підрозділів РДА та сільськими і селищним головами

Директор РЦСССДМ М.Фокшек виступила на нараді з керівниками структурних підрозділів РДА, сільськими і селищним головами, яка відбувалася за участі голови Путильської РДА М.Савчука. В своїй доповіді директор центру акцентувала увагу присутніх на реформуванні в нашій державі системи інституційного догляду та виховання дітей в Україні, йде активна пропаганда того, що на зміну інтернатним закладам для дітей, притулкам, центрам соціально-психологічної реабілітації дітей має розвиватися мережа сімейних форм виховання дітей (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу), послуги сімей патронатних вихователів, послуга наставництва.

Такі форми сімейного виховання як прийомна сім’я, чи дитячі будинки сімейного типу вже знайомі більшості громадян району. Зазначимо, що у нашому районі успішно функціонує 5 прийомних сімей , в яких виховується 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Інформація щодо відносно нової форми виховання – сім’ї патронатного вихователя вже активно висвітлювалася фахівцями Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, та за пошуком кандидатів у патронатні вихователі працівники Центру знову акцентують увагу присутніх наради про дану послугу, як про вид легального працевлаштування мешканців територіальних громад. Розглянули коротко всі форми сімейного влаштування дітей, розповіли про тонкощі та ключові моменти послуги патронату над дитиною та основні критерії яким повинен відповідати патронатний вихователь.

Додатково пропонуєму порядок денний наради (див. нижче)

 

Порядок денний наради

з керівниками структурних підрозділів РДА,

сільськими та селищним головами

  1. Відкриття наради

Голова районної державної адміністрації М.Савчук

  1. Про організацію проведення призову громадян на строкову військову службу весною 2019 року в Путильському районі.

Військовий комісар

Путильського РВК М.Рожка.

  1. Про організацію відбору кандидатів для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України у 2019 році на території Путильського району.

Військовий комісар

Путильського РВК М.Рожка.

  1. Про засмічення лісових масивів, придорожніх смуг та недопущення спалювання трави на території району.

Головний інженер ДП «СЛАП

 Карпатський держспецлісгосп»  І.Генцар.

  1. Послуга патронату в системі підтримки сімей з дітьми та забезпечення прав дитини.

Директор районного центру

соціальних служб для сім’ї, дітей

та молоді М.Фокшек.

  1. Про затвердження Порядку здійснення органам опіки та піклування контролю за цільовим використанням аліментів на дитину .

 Головний спеціаліст служби у справах дітей

 районної державної адміністрації Т.Жуковська.

  1. Закриття наради, відповіді на запитання.

Голова районної державної адміністрації М.Савчук

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 268 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: