Головна » 2019 » Лютий » 6 » Директор РЦСССДМ взяла участь у тематичній консультації шкільних психологів та соціальних педагогів Путильського району
12:15
Директор РЦСССДМ взяла участь у тематичній консультації шкільних психологів та соціальних педагогів Путильського району

Сьогодні, директор Путильського РЦСССДМ Фокшек М.І. взяла участь у тематичній консультації шкільних психологів та соціальних педагогів Путильського району в приміщенні методичного кабінету відділу освіти та спорту. Директор центру довела в черговий раз до відома присутніх колег - субєктів соціальної роботи інформацію стосовно раннього виявлення сімей, які опинилися у склданих життєвих обставинах (ПКМ №895, 896); наголосила на здійсненні заходів в освітніх закладах щодо профілактики домашнього насильства  та ознайомила присутніх з новацією , яку пропонує https://prometheus.org.ua/courses/. Мета курсу – навчити освітян розпізнавати ситуації булінгу (цькування) та вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі. Що таке булінг (цькування)? Які його прояви? Які причини та наслідки булінгу (цькування)? Як правильно реагувати вчителю/вчительці, учню/учениці, коли він/вона стають учасниками ситуації? Як організувати системну роботу з протидії та попередження булінгу (цькування) в закладі освіти? Як діагностувати наявність булінгу (цькування) в колективі? Який алгоритм дій у разі його виявленні? До кого звертатись по допомогу? Які практичні інструменти має знати кожен на випадок, якщо він/вона стає учасником булінгу (цькування) в освітньому процесі? Як вчителю вберегти себе від вигорання під час роботи з ситуацією? Як запровадити системну протидію булінгу (цькування) в закладі освіти? Які практичні інструменти створення безпечного середовища в закладі освіти? На ці та інші питання фахівці намагатимуться відповісти в курсі. Важливо! Цей курс допоможе опанувати базові практичні знання для роботи з ситуацією булінгу (цькування) в закладі освіти та створити систему запобігання випадкам. Цей курс підготовлений в рамках створення національної системи протидії та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти Міністерством освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та українського громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

По завершенню конструктивного діалогу директора центру з психологами та соціальними педагогами району було роздано інформаційні листівки та буклети з питань профілактики домашнього насильства, профілактики булінгу та відповідальності учнів, адміністрації навчальних закладів. батьків за випадки вчинення булінгу. Охоплено  13 осіб.

 

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 280 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: