Головна » 2018 » Вересень » 18 » ФАХІВЦІ ОЦСССДМ ЗДІЙСНИЛИ ВИЇЗД ОБЛАСНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ФОРМУВАННЯ «МОБІЛЬНИЙ КОНСУЛЬТАТИВНИЙ ПУНКТ» ДО КЗ "ГАЛИЦІВСЬКОГО ЗЗСО І-ІІІ СТ
15:00
ФАХІВЦІ ОЦСССДМ ЗДІЙСНИЛИ ВИЇЗД ОБЛАСНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ФОРМУВАННЯ «МОБІЛЬНИЙ КОНСУЛЬТАТИВНИЙ ПУНКТ» ДО КЗ "ГАЛИЦІВСЬКОГО ЗЗСО І-ІІІ СТ

Репродуктивне здоров’я, як складова загального здоров’я, є важливим чинником забезпечення сприятливих демографічних перспектив країни, важливою передумовою формування її демографічного, а отже й соціально-економічного потенціалу у контексті забезпечення її сталого розвитку як стратегічного завдання, що стоїть перед українським суспільством.

Незадовільний стан репродуктивного здоров’я молоді , швидке поширення серед молоді проблеми наркоманії, ВІЛ-інфікування, виникнення залежностей різного типу (компютерної, ігрової) змусило активізувати роботу в даному напрямку і соціальних працівників. З метою поширення інформації серед учнівської молоді щодо збереження репродуктивної функції, шляхів передачі ВІЛ/СНІДу, профілактики наркотизації, тютюнопаління, попередження правопорушень, попередження цькування серед однолітків, профілактики булінгу, мобінгу вчора, 18 вересня, за ініціативи Путильського РЦСССДМ та адміністрації КЗ "Галицівського ЗЗСО І-ІІІ ст." та організації даного заходу Чернівецьким ОЦСССДМ мультидисциплінарна команда суб’єктів соціальної роботи у складі: представників обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді , директора Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги , керівника напрямку по роботі із споживачами інєкційних наркотиків Чернівецької міського благодійного фонду "Нова сімя" , акушера-гінеколога Чернівецького обласного центру репродуктивного здоров’я молоді , дитячого уролога обласної клінічної лікарні , інспекторів поліції ГУНП в Чернівецькій обл. провели цікаві зустрічі, диспути з учнями 7-11 класів. Було охоплено 89 осіб. Діти мали нагоду отримати корисні кваліфіковані консультації з уст лікаря-гінеколога, лікаря-уролога, нарколога та представника відділу поліції, подискутувати з представниками мультидисциплінарної команди. Фахівці (кожен з свого напряму) доступно та змістовно донесли інформацію до свідомості учнів у відповідності до вікових потреб. У ході занять поряд з інформаційними блоками було застосовано такі методи групової роботи як мозкові штурми, асоціації, ігри, обговорення.

         Підбиваючи підсумки, спеціалісти та педагоги школи переконалися в тому, що подібні зустрічі необхідно проводити й надалі, адже учнівська сільська молодь, в порівнянні з міською, має обмеження в доступі до конкретної професійної інформації з різних питань. Правильна інформація, вчасна допомога спеціалістів та надійна підтримка близьких допоможе молоді зробити правильний вибір, уникнути помилок та насолоджуватися усіма барвами молодого життя.

Категорія: Заходи | Переглядів: 296 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: