Головна » 2019 » Січень » 8 » ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД ДЛЯ УМОВНО-ЗАСУДЖЕНОЇ МОЛОДІ НА ТЕМУ:"ЗГУБНИЙ ВПЛИВ АЛКОГОЛЮ ТА ТЮТЮНОПАЛІННЯ. ЗРОБИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР»
12:21
ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД ДЛЯ УМОВНО-ЗАСУДЖЕНОЇ МОЛОДІ НА ТЕМУ:"ЗГУБНИЙ ВПЛИВ АЛКОГОЛЮ ТА ТЮТЮНОПАЛІННЯ. ЗРОБИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР»

Сьогодні  в приміщенні Путильської районної філії обласного центру зайнятості відбувся інформаційно-просвітницький захід  з елементами відео лекторію на тему: «Згубний вплив алкоголю та тютюнопаління. Зроби правильний вибір" для осіб,які умовно засуджені та перебувають на обліку в районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області та районному центрі соціальних служб для сімї. дітей та молоді.

         Даний захід відбувся за участю спеціалістів районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, Путильського районного сектору  філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області, Путильської районної філії обласного центру зайнятості, Путильського бюро правової допомоги

         Цікавим та інформаційно насиченим для присутніх було інформаційна міні презентація організована представником Путильської районної філії  ОЦЗ Аллою Горбан, Марією Іванюк , яка довела до присутніх актуальну інформацію про напрямки роботи філії, актуальні вакансії сьогодення та ознайомила учасників заходу з роботою Центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Дана інформація була досить затребуваною , адже викликала низку питань у присутніх. На всі питання учасники отримали кваліфіковану та вичерпну відповідь.

Потім до присутніх звернулася начальник Путильського районного сектору  філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області

Олеся Гордей, яка акцентувала увагу на основних причинах здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку та шляхи їх вирішення. У жвавому діалозі учасники заходу, зокрема, серед факторів, які стають причиною вчинення злочинів назвали насамперед - зловживання алкоголем, та асоціальне коло спілкування. Про впровадження пробації на теренах України розповіла провідний фахівець даної установи Тетяна Торак, демонструючи інформаційний ролик

            Саме цю нитку розмови продовжила директор РЦСССДМ Марія Фокшек, яка  провела аналіз індивідуальних ситуацій, розглянула можливі варіанти подальших дій. В ході практичної частини заходу вдалося розглянути стереотипи людей, які вживають алкоголь, обговорити міфи, нав’язані алкогольними компаніями для кращого продажу своєї продукції, доведено шкідливість вживання алкоголю. Пізніше учасниками було переглянуто 2 відеоролика про вплив алкоголю на органи та системи організму. Після показу відео роликів відбулося активне обговорення поданого матеріалу, який підготувала начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Тетяна Несторяк. Робота під час заходу дала можливість усвідомити та звернути увагу на власний спосіб життя клієнтів пробації та РЦСССДМ, зробити певні висновки. У дружній, доброзичливій атмосфері організатори разом з учасниками розглянули багато проблем, пов'язаних зі станом здоров'я, а також в жвавому діалозі набули певних практичних навичок .

         Головний спеціаліст Путильського бюро правової допомоги" Валерія Кермач зосередила увагу присутніх на нормативно-законодавчій базі з вищезазначеного питання і наголосила, що перебування в стані алкогольного сп'яніння є обтяжуючими обставинами при розгляді в суді. Присутнім також було продемонстровано ролик про алгоритм дій в разі невиплати заробітної плати.

         Насамкінець важливо зазначити, що основна мета роботи із даною категорією – виявлення причин протиправної поведінки у засуджених осіб, здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання негативним явищам та їх подолання, профілактика злочинності, допомогти усвідомити і визначити зроблені ними помилки, визначити суть проблем, які стоять перед ними, знайти шляхи та методи їх подолання, види та напрямки роботи в індивідуальному порядку. А найголовніше, пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життям та майбутнє.

         Учасники заходу були єдині у тому, щоб усвідомити проблему необхідно дізнатися якнайбільше про всі ії наслідки та прикласти зусиль, щоб від власного егоїзму не страждали оточуючі.

         Головною метою сьогоднішнього заходу було не тільки проінформувати учасників про здоровий спосіб життя, але й сприяти усвідомленню відповідальності за своє здоров’я. Адже однією із запорук успішної особистості, фундаментом для створення в подальшому сім’ї, успішної кар’єри є її здоров’я.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Заходи | Переглядів: 363 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: