Головна » 2019 » Квітень » 2 » Інформує Путильський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
16:21
Інформує Путильський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2014 р. № 623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора», контроль за цільовим використанням допомоги при народженні дитини покладено на фахівців центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей.

Під час відвідування сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу працівниками РЦСССДМ складається акт перевірки цільового використання державної допомоги, де вказуються умови, які створені для виховання та повноцінного розвитку дитини, перевіряється наявність у дитини продуктів харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни тощо.

Якщо встановлено факти нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді направляє пропозицію до районного управління соціального захисту населення щодо припинення соціальних виплат.

Контроль за цільовим використанням коштів державної допомоги дає можливість на ранньому етапі виявити сім’ї, які потребують контролю та допомоги зі сторони суб’єктів соціальної роботи. У випадку, коли батьки ведуть асоціальний спосіб життя сім’я ставиться на облік центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, як така, що опинилася в складних життєвих обставинах для надання необхідних соціальних послуг.

Станом на 01.04.2019 року Путильським РЦСССДМ здійснено 62 перевірки цільового використання допомоги при народженні дитини із залученням соціальних працівників територіального центру соціального обслуговування, членів виконкомів сільських рад та представників ФАПів. В ході роботи зафіксовано, що батьки раціонально використовують кошти: забезпечили дітей одягом, взуттям, продуктами харчування, засобами гігієни, медичними препаратами, ліжком, візочком та ін. Випадків нецільового використання коштів в даних родинах не виявлено.

            Якщо Вам відомі випадки нецільового використання коштів, бачите, що діти потребують допомоги соціальних служб звертайтеся за телефоном 22212.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 259 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: