Головна » 2017 » Червень » 30 » КООРДИНАЦІЙНА РАДА ОБГОВОРИЛА ПИТАННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЕФЕКТИВНОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ НАСИЛЬСТВУ В СІМ’Ї
13:11
КООРДИНАЦІЙНА РАДА ОБГОВОРИЛА ПИТАННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЕФЕКТИВНОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ НАСИЛЬСТВУ В СІМ’Ї

30 червня під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації відбулось засідання районної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.Обговорено питання взаємодії районної Координаційної ради з органами місцевого самоврядування щодо реалізації ефективної державної політики з питань запобігання насильству в сім’ї.Учасники засідання визнали, що проблема попередження насильства в сім’ї є надзвичайно складною і об’єднує в собі безліч взаємопов’язаних аспектів – соціальних, юридичних, економічних, медичних, психологічних, політичних. Тому, для її подолання необхідно застосовувати в комплексі як заходи правового характеру, так і підтримку та захист жертв, соціальну допомогу, широко використовувати превентивно-виховний та просвітницький потенціали впливу. Серед іншого констатовано, що надзвичайно актуальним стає питання підвищення інформованості як найширшого загалу населення (батьки, педагогічні працівники, учні, громадськість) про недопущення будь-яких проявів насильства стосовно дітей та шляхи його подолання. І надзвичайно важлива роль у здійсненні інформаційно-просвітницької роботи щодо запобігання насильства в сім'ї належить педагогам загальноосвітніх шкіл, психологам та соціальним педагогам, спеціалістам громадських та державних організацій, що працюють з дітьми, молоддю та сім'ями.

Як наслідок розгляду даного питання рішенням координаційної ради зобов’язано керівників органів місцевого самоврядування виявляти та своєчасно повідомляти про випадки неналежного ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків в сім’ях ставити до відома службу у справах дітей, РЦСССДМ та Путильський ВП.

  • розглянуто питання зняття та постанови на профілактичний облік дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та зазнали насилля у родині. Розглядаючи дане питання інспектор ювенальної превентивної діяльності Путильського відділення поліції Кіцманського ВПГУПН в Чернівецькій області відмітив, що дітям, які проживають в неблагополучних сім’ях та не мають належного виховання, дуже важко адаптуватися у соціумі та находити спільну мову з дітьми з благополучних сімей. Тому, в першу чергу потрібно такі сім’ї своєчасно ставити на облік, проводити профілактичні співбесіди для недопущення неправомірних дій дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Згідно розглянутих питань прийнято відповідні рішення, які спрямовані на захист дітей в сім’ях, їх гідності та дотримання прав.

Переглядів: 299 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: