Головна » 2018 » Квітень » 26 » «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» Чернівецького обласного ЦСССДМ працював у Путильській ЗОШ І-ІІІ ст.
15:14
«Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» Чернівецького обласного ЦСССДМ працював у Путильській ЗОШ І-ІІІ ст.

З метою виховання соціально – правової активності учнівської молоді, спрямованої на здоровий спосіб життя, запобігання негативних проявів у молодіжному середовищі, формування культури здоров’я у підростаючого покоління, за ініціативи та організації Путильського РЦСССДМ, Чернівецького ОЦСССДМ  та соціального педагога Путильської ЗОШ І-ІІІ ст., мультидисциплінарна команда суб’єктів соціальної роботи у складі: представників обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді; обласного центру профілактики та боротьбі зі СНІДом, практичного психолога МЦСССДМ, ювенальної превенції ГУНП в Чернівецькій області, бюро правової допомоги  провели цікаві зустрічі, відео лекторії, диспути з учнями -11 класів Путильської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Діти мали змогу послухати нарколога та представника Центру профілактики та боротьбі зі СНІДом, подискутувати з представниками ювенальної превенції. Фахівці (кожен з свого напряму) доступно та змістовно доніс інформацію до свідомості учнів (інформація подавалася дозовано відповідно до віку). Серед питань, які презентувалися школярам – формування у підлітків здорового способу життя та шляхи збереження здоров’я. В ході обговорення цієї теми особливу увагу школярів звернуто на напрямки профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі. Для профілактики виникнення негативних проявів в молодіжному середовищі, зокрема тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, насильства, злочинності та поширення ВІЛ/СНІДу, школярам роз’яснено негативні наслідки їх впливу на організм. У ході занять поряд з інформаційними блоками  було застосовано такі методи групової роботи як відео презентація, мозкові штурми, асоціації, ігри, обговорення.

Діти в Україні стикаються не лише з жорстоким поводженням, чимало з них стають жертвами булінгу та неповаги. Під час зустрічі  представники бюро правової допомоги, РЦСССДМ, Путильського відділення поліції ознайомили старшокласників з різновидами насильства, розповіли про можливі наслідки та найголовніше – заходи безпеки в повсякденному житті.

Взагалі було охоплено 197 учнів. Серед дітей розповсюджено друковану продукцію профілактичного змісту.

Підбиваючи підсумки,  спеціалісти та педагоги школи переконалися в тому, що подібні заняття необхідно проводити й надалі, адже учнівська сільська молодь , в порівнянні з міською, має обмеження в доступі до конкретної професійної інформації з різних питань. Правильна інформація, вчасна допомога спеціалістів та надійна підтримка близьких допоможе молоді зробити правильний вибір, уникнути помилок та насолоджуватися усіма барвами молодого життя. Такі виїзди працівниками Путильського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді плануються проводиться й надалі.

             

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 304 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: