Головна » 2013 » Липень » 8 » Наталія Королевська: Концепцію соціального розвитку країни буде прийнято після отримання «знаку якості» від громадськості
12:03
Наталія Королевська: Концепцію соціального розвитку країни буде прийнято після отримання «знаку якості» від громадськості

Наталія Королевська: Концепцію соціального розвитку країни буде прийнято після отримання «знаку якості» від громадськості


Міністерство соціальної політики підготувало проект Концепції соціального розвитку України до 2023 року. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська, виступаючи на Народній колегії. За її словами, у розробці проекту документа брали участь провідні експерти країни в соціально-економічній сфері.

«Спільно з провідними експертами та вченими Міністерство підготувало проект Концепції соціального розвитку України до 2023 року. По суті, це дорожня карта розвитку соціальної сфери з чіткими орієнтирами, де кожен зможе побачити себе через три, п'ять, десять років», - сказала вона.

Наталія Королевська зазначила, що зараз основна мета – вийти на документ, який буде реалізовуватися на практиці, «а не буде поставлений на полицю поруч із сотнею інших стратегій або програм».

«Для цього він повинен отримати схвалення і «знак якості» від громадськості. Найближчим часом ми ініціюємо широке громадське обговорення цього документа. І я сподіваюся, що Народна колегія стане однією з основних майданчиків у цьому процесі», - підкреслила вона.

Довідка

На початку року при Міністерстві соціальної політики було створено Науково-експертну раду з підготовки проекту Концепції соціального розвитку на 2013-2023 рр.. До неї, крім Міністра соціальної політики України Наталії Королевської, увійшли директор ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України", академік НАН України Валерій Геєць, президент Центру економічного розвитку, член-кореспондент Академії технологічних наук України Олександр Пасхавер та інші. Серед основних пріоритетів Концепції були визначені – скорочення рівня бідності, забезпечення ефективної зайнятості населення та підвищення оплати праці, а також вдосконалення системи пенсійного забезпечення та соціального захисту.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 516 | Додав: Irka | Рейтинг: 1.0/12
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: