Головна » 2018 » Липень » 18 » Навчальний семінар «Здійснення профілактичної роботи серед неповнолітніх та молоді стосовно попередження соціально небезпечних хвороб"
20:00
Навчальний семінар «Здійснення профілактичної роботи серед неповнолітніх та молоді стосовно попередження соціально небезпечних хвороб"

17 -18 липня 2018 року Чернівецьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено 2-денний навчальний семінар «Здійснення профілактичної роботи серед неповнолітніх та молоді стосовно попередження соціально небезпечних хвороб» для працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та закладів соціального спрямування області, в якому прийняли участь 19 осіб. Від Путильського РЦСССДМ взяли учапи директор центру Марія Фокшек та начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Тетяна Несторяк 
Метою проведення заходу було підвищення фахового рівня соціальних працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та закладів соціального спрямування області, отримання ними сучасної інформації щодо поняття «соціальних хвороб», з’ясування передумов та причин виникнення їх, небезпеку поширення та здійснення профілактичних заходів в учнівському середовищі, серед неповнолітніх та молоді груп ризику. 
Особлива увага була приділена адиктивній поведінці, що може привезти до залежностей різного роду. Обговорювались питання адикції у сучасному світі загалом, які найрізноманітніші форми вона може приймати, мати різні причини. Наголошувалось, що деякі види залежностей є досить незвичними, однак позбутися від них буває так само важко, як і від звичайних. Робота над цією проблемою займає тривалий час, вимагає багато сил і терпіння. 
Провела семінар практичний психолог обласної благодійної організації «Нова сім’я» Альона Бежан, яка зазначила про стурбованість психологів всього світу тим, що останнім часом з’являється все більше людей, які мають ту чи іншу форму залежності. Причому якщо раніше адикція мала лише хімічну основу, то тепер вона може виникати і на поведінковому рівні, про небезпечні зміни в людському організмі, що може спричинити залежність.
Також у семінарі прийняли участь представники обласного громадського об’єднання «Сучасник Плюс» Ельвіра Мручковська та Альона Ігнатьєва. У своєму виступі представники громадської організації закликали працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, закладів соціального спрямування посилити інформаційну роботу щодо обізнаності населення про проблеми сучасного рабства, проінформувати максимальну кількість людей про небезпеку злочину торгівлі людьми.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Заходи | Переглядів: 304 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: