Головна » 2017 » Грудень » 6 » ОБГОВОРЕНО ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА АДАПТАЦІЇ ОСІБ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ ДО СУСПІЛЬНОГО ЖИТТЯ
12:20
ОБГОВОРЕНО ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА АДАПТАЦІЇ ОСІБ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ ДО СУСПІЛЬНОГО ЖИТТЯ

Однією з головних задач розвитку цивілізованого суспільства є створення умов для повноцінного суспільного життя людей з інвалідністю. 6 грудня 2017 року в рамках проведення «Декади зайнятості для осіб з інвалідністю» в Путильському районному центрі зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Соціальна реабілітація та адаптація осіб з обмеженими фізичними можливостями до суспільного життя».

У заході взяли участь директор районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді М.Фокшек, інспектор з кадрів територіального центру обслуговування населення Л.Гасюк, спеціаліст з обслуговування пільгової категорії громадян управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Т.Поляк.

Розпочинаючи засідання “круглого столу” директор районного центру зайнятості М.Яківюк зазначив, що державна служба зайнятості разом з органами праці і соціального захисту населення, регіональними відділеннями Фонду соціального захисту інвалідів, центрами реабілітації інвалідів намагається докласти максимум зусиль щодо підвищення рівня працевлаштування осіб з обмеженими можливостями. Він наголосив, що належна увага людям з особливими потребами повинна приділятися щоденно.

Спеціалісти районного центру зайнятості ознайомили присутніх із системою заходів державної служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю, завданнями, функціями та напрямками діяльності партнерів служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню осіб з особливими потребами.

Працівник управління соціального захисту населення райдержадміністрації проінформувала присутніх про соціальні виплати, послуги, надання санаторно-курортних путівок, дала роз’яснення законів, які стосуються прав людей з особливими потребами.

Про організацію роботи РЦСССДМ по наданню соціальних послуг сім’ям, в яких виховуються діти-інваліди та молодим особам, які мають інвалідність доповіла директор РЦСССДМ Марія Фокшек.

В ході засідання основні акценти були зроблені на проблемах, з якими стикаються люди з інвалідністю при пошуку роботи та отриманні комплексу соціальних послуг. Всі запрошені мали можливість висловити свою думку та окреслити коло питань, які потребують першочергового вирішення

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 262 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: