Головна » 2016 » Вересень » 1 » Перевірка умов проживання прийомних дітей в прийомній сім'ї с. Мариничі, с. Дихтинець
11:28
Перевірка умов проживання прийомних дітей в прийомній сім'ї с. Мариничі, с. Дихтинець

Давно побутує вислів: «Сім’я – це осередок суспільства». І це справді так. З безлічі родин, немов будівля із цеглинок, складається ціле суспільство. Однак, коли ми вимовляємо слово «родина», перше, що постає в уяві, це – тепло батьківського дому, мамина колискова й татові напутні слова…

Родина дуже важлива у житті кожної людини. Це найближчі, найрідніші люди,  яких ми дуже любимо, які дарують нам тепло, допомагають у складних ситуаціях.  Це й рідна домівка, затишна та безпечна. Родина – це твій маленький світ, в якому все зрозуміле, дороге.

Одним із пріоритетних завдань соціальних служб - служби у справах дітей та районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді   є забезпечення кожній дитині сімейного затишку. Звісно, що ніщо не може замінити материнське тепло та турботу, але наше завдання, щоб усі діти, які не мають сім’ї, виховувались у патронажних сім’ях, прийомних родинах, дитячих будинках сімейного типу.

Згідно плану роботи РЦСССДМ та служби у справах дітей та з метою перевірки умов виховання прийомних дітей, підготовки до нового навчального року та підготовки до осінньо-зимового періоду  відвідано прийомну сімю Сімчук  в с. Мариничі Усть-Путильської сільської ради ОТГ ( 2 дітей) та прийомну сімю Довбуш с. Дихтинець (2 дітей).

За результатами обстежень комісією  зроблено висновок, що умови проживання усіх дітей у сім’ях є задовільними, порушень прав дітей не виявлено, прийомним батькам рекомендовано надалі добросовісно виконувати свої обов’язки, дбати про дітей, їх здоров’я, фізичний, розумовий та духовний розвиток.

На виконання листа Міністерства соціальної політики України від 03.08.2016 №1565/0/205/6/57 про прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2016 №458 “Про внесення змін до Положення про дитячий будинок сімейного типу та Положення про прийомну сім’ю” працівники РЦСССДМ роз’яснили прийомним батькам зміни в законодавстві. Внесені зміни передбачають:

  • забезпечення діяльності дитячого будинку сімейного типу, прийомної сім’ї у разі їх переміщення до іншої адміністративно-територіальної одиниці;
  • недопущення одночасного застосування в дитячому будинку сімейного типу, прийомної сім’ї різних форм влаштування дітей;
  • зобов’язання батьків-вихователів і прийомних батьків забезпечувати право дітей на усиновлення;
  • законодавче закріплення норм щодо влаштування дітей у сім’ї за місцем первинного обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування , з метою посилення відповідальності громади за дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення їх житлом, збереження зв’язків з родиною.

В ході роз’яснень прийомним батькам було наголошено на персональній відповідальністі за неправові дії або бездіяльнясть під час виконання своїх обов’язків.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 375 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: