Головна » 2017 » Грудень » 8 » Підведено результати ІІ інформаційно-просвітницького районного конкурсу «Ми проти насильства і жорстокості» у рамках Всеукраїнської акції
15:52
Підведено результати ІІ інформаційно-просвітницького районного конкурсу «Ми проти насильства і жорстокості» у рамках Всеукраїнської акції

За ініціативи Путильського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді та Путильської художньої школи, із 01 листопада до 30 листопада 2017 року проводився  ІІ інформаційно-просвітницький районний конкурс «Ми проти насильства і жорстокості»  у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Після оголошення умов конкурсу на адресу РЦСССДМ та ХШ посипалися  конкурсні роботи юних художників нашого краю. Нагадаємо, метою конкурсу стало  попередження проявів насильства серед учнівської молоді, запобігання розповсюдженню відео- та фотозображень за допомогою мобільного зв’язку з насильницьким та аморальним змістом, виховання у дітей толерантного ставлення до ближнього; виховання поваги до сімейних цінностей через призму щасливої родини; розвиток творчого потенціалу, здібностей та талантів підростаючого покоління; виховання високих моральних якостей.

Керівник апарату РДА Марія Яків’юк зазначила, «що географія конкурсу  охопила майже весь район. Всього протягом конкурсу було отримано 77 робіт. Кожен малюнок відрізнявся креативністю, оригінальністю, ідеєю, кропіткою роботою та технікою виконання. У своїх малюнках учасники поділилися своїм баченням даної проблематики».  

Конкурс проходив у таких вікових категоріях: від 6 до 8 років; від 9 до 12 років; від 13 до 17 років. Було 3 номінації : «Від миру в родині – до миру в країні» (29 робіт),  «Діти відображення власних батьків» (14 робіт), «Я проти насилля в житті (віртуальному світі)» ( 34 роботи)

 «Ми очікували на більш потужний відгук на наш конкурс малюнку. Однак, зважаючи на те, що даний конкурс проводиться в районі лише вдруге, то й така кількість учасників - це добрий знак, який свідчить про те, що учнівську молодь бентежать питання жорстокого поводження та насилля в сім’ях, в школах тощо.» - зазначила начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Тетяна Несторяк.

«Маємо підтримувати небайдужу молодь сьогодні, щоб завтра вони подбали про відповідальне відношення до родини, дітей, за результатами конкурсу ми обрали 3-х переможців у кожній віковій групі» — підкреслив директор художньої школи Т.Ковальчук.

Переможцями в номінації

  • «Від миру в родині – до миру в країні»

від 6 до 8 років – І місце – Садовий Олексій, Дихтинецька ЗОШ

ІІ місце- Мечик Юліана, КЗ Путильська ХШ

ІІІ місце – Лікар Римма, КЗ Путильська ХШ

від 9 до 12 років – І місце – Шестобанський Андрій, Дихтинецька ЗОШ

ІІ місце – Томнюк Христина, КЗ Путильська ХШ

ІІІ місце – Тодосійчук Надія, Замогильна ЗОШ І-ІІ ст.

від 13 до 17 років – І місце – Проданчук Наталія, Підзахаричівський НВК «Перлина Гуцульщини»

ІІ місце – Павучик Тетяна, Замогильна ЗОШ І-ІІ ст.

ІІІ місце – Гендзьора Анастасія, Путильська ЗОШ І-ІІІ ст.

  •  «Діти відображення власних батьків»

від 6 до 8 років – І місце – Кисилиця Назарій, Путильська ЗОШ

                              ІІ місце - Черней Алла, КЗ Путильська ХШ

                              ІІІ місце - ----------    

від 9 до 12 років – І місце – Іванова Юлія, Путильська ЗОШ

                               ІІ місце – Карапка Тетяна, Путильська ЗОШ

                               ІІІ місце – Маршавка Олена, КЗ Путильська ХШ   

від 13 до 17 років – І місце – Євенчук Олександра, Путильська гімназія

                                 ІІ місце – Різак антон, Замогильна ЗОШ І-ІІ ст.

                                ІІІ місце – Глевчук Мар’яна, Путильська ЗОШ    

  • «Я проти насилля в житті (віртуальному світі)»

від 6 до 8 років – І місце – Фокшек Марія, Путильська ЗОШ І-ІІІ ст.

                             ІІ місце – Несторяк Євгенія, Путильська ЗОШ І-ІІІ ст.

                            ІІІ місце - --------------

від 9 до 12 років – І місце – Сливчук Катерина, Яблуницька ЗОШ

                                ІІ місце – Ковальчук Юліан, КЗ Путильська ХШ

                               ІІІ місце – Амаркулес Софія, Дихтинецька ЗОШ

від 13 до 17 років – І місце – Псарюк Віктор, Путильська гімназія

                                  ІІ місце – Поліщук Дарина, КЗ Путильська ХШ

                                 ІІІ місце – Чевюк Наталія, Дихтинецька ЗОШ

Кожна з дитячих робіт була індивідуальною, по-своєму цікавою та особливою. При цьому вибір переможців ґрунтувався не лише на якості роботи, а й на емоційній складовій картини та відповідність до вікових особливостей дітей (адже були роботи підписані дітьми 6-8 років, а їх майстерне виконання сягало 18-20 рокам). Журі було невблаганним, оцінювало роботи справедливо. Саме тому вибір переможців був надзвичайно важким.

Присутні були одностайні в тому, що своїми художніми творами підростаючі громадяни України роблять своє бачення проблеми насилля, виховання в родинах, висловлюють своє бачення стосовно таких істин як «милосердя», «гуманність» основних  демократичних принципів.

ХШ та РЦСССДМ щиро дякує усім учасникам конкурсу за активну участь та чудові малюнки! Нагородження переможців (дипломами) відбудеться з 11 грудня по 28 грудня в ЗОШ та НВК району.

Категорія: Заходи | Переглядів: 322 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: