Головна » 2016 » Серпень » 9 » ПРАЦІВНИКАМИ РЦСССДМ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ КОНТРОЛЬ ЗА ЦІЛЬОВИМ ВИКОРИСТАННЯМ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ
16:00
ПРАЦІВНИКАМИ РЦСССДМ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ КОНТРОЛЬ ЗА ЦІЛЬОВИМ ВИКОРИСТАННЯМ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ

Спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді впродовж січня-серпня 2016 року проведено 163 вибіркових обстеження цільового використання допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям, сім’ям на території  району.

За результатами перевірки   до  управління соціального захисту населення райдержадміністрації подано 2 пропозиції щодо припинення виплати допомоги при народженні  дитини ( с. Сергії).

Під час відвідування сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини працівниками районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у тісній співпраці з соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг ), членами виконкомів сільських рад, представниками ФАПів, сільських амбулаторій загальної медицини складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється  наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо.

В переважній більшості сімей батьки належним чином піклуються та створюють умови для проживання та виховання дітей. Проте є випадки, коли батьки ведуть асоціальний спосіб життя (вживання алкоголю, антисанітарні умови проживання, недостатня увага до потреб дитини). В таких випадках сім’я ставиться на облік, як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, з нею проводиться відповідна соціальна робота відповідними представниками соціальних служб.

В ході здійснення обстеження спеціалісти центру надають соціальні послуги, а також консультації, проводять бесіди з батьками по попередженню негативних явищ, жорстокого поводження в сім'ї, дитячого травматизму, оздоровленню та відповідального виховання дітей.

Контроль за цільовим використанням коштів державних допомог дає можливість на ранньому етапі виявити сім’ї, які потребують соціального контролю та вчасно надати їм допомогу у вирішенні складних життєвих обставин.  В ході обстеження сімей спеціалістами центру проводилися бесіди щодо формування засад відповідального батьківства, створення гармонійних відносин в сім’ї та належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей, розповсюджувалися буклети «Усвідомлене батьківство», «Права та обов’язки батьків по відношенню до власних дітей», «Дитина – дзеркальне відображення родини!»,  «Кожній родині – щастя та злагоди».  Відповідно до плану роботи Центру означені перевірки будуть проводитися і надалі.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 324 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: