Головна » 2016 » Лютий » 15 » проведено просвітницький лекторій для молоді, яка засуджена до покарань без позбавлення волі на тему: «Профілактика наркоманії, ВІЛ-СНІДу»
23:42
проведено просвітницький лекторій для молоді, яка засуджена до покарань без позбавлення волі на тему: «Профілактика наркоманії, ВІЛ-СНІДу»

Сьогодні  працівниками районного сектору  кримінально-виконавчої інспекції спільно з  районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  зорганізовано та проведено з особами, які перебувають на обліку в інспекції  лекцію «Профілактика наркоманії». Присутнім надано в доступній формі інформацію щодо профілактики наркоманії, профілактики ВІЛ/СНІДу та кожному учаснику роздано інформаційні буклети. Основною метою здійснення таких заходів являється перевиховання і, як наслідок, виправлення засуджених та свідоме їх повернення до здорового, правослухняного життя.

 Адже останнім часом значно зросла кількість молоді та осіб з алко- та наркозалежністю і, як результат, збільшилася кількість тяжких злочинів, розбійних нападів, крадіжок. У роботі з такими засудженими велике значення мають профілактичні заходи, які здійснюються представниками районного сектору  кримінально-виконавчої інспекції спільно з районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а це і видання соціальної рекламної продукції  про наслідки вживання алкоголю і наркотиків та паління і  проведення відео лекторіїв та занять-бесід з метою соціалізації особи.
Вище вказаний захід здійснений відповідно до Порядку взаємодії кримінально-виконавчої інспекції і центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді. Окрім того, розроблено план спільних дій, який передбачає заходи соціального, психолого-реабілітаційного й профілактичного характеру, шляхом поєднання різних методів та прийомів, спрямованих на формування у засуджених права слухняної поведінки, становлення духовних, особистісних цінностей та моралі.

Переглядів: 349 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: