Головна » 2017 » Грудень » 4 » РАЙОННІ СОЦІАЛЬНІ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБА ПРЕВЕНЦІЇ ПРОВЕЛИ СПІЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАХІД ДЛЯ КЛІЄНТІВ ПРОБАЦІЇ
14:10
РАЙОННІ СОЦІАЛЬНІ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБА ПРЕВЕНЦІЇ ПРОВЕЛИ СПІЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАХІД ДЛЯ КЛІЄНТІВ ПРОБАЦІЇ

Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунодефіциту - це день який служить нагадуванням про необхідність зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІДу. Тому 1 грудня працівники Путильського районного сектору з питань пробації спільно з відділом «Путильське бюро правової допомоги», лікарем-наркологом та Путильським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели інформаційний захід для клієнтів пробації на тему: «Хто попереджений, той захищений!»

В рамках організованого заходу працівники Путильського районного сектору з питань пробації поінформували про непоправні наслідки шкідливих звичок, особливо для молодих людей, які тільки-но розпочинають своє життя. Лікар-нарколог Путильської ЦРЛ нагадала присутнім, що молоді люди, які вживають алкоголь і наркотики, у 4 рази частіше своїх однолітків мають випадкові сексуальні стосунки і у 2,5 рази частіше – незахищені сексуальні контакти. Водночас вживання ін’єкційних наркотиків є основним шляхом зараження ВІЛ в Україні.

Директор Путильського РЦСССДМ Марія Фокшек провела ситуативні вправи, що мали на меті підготувати підоблікових до вмотивованого прийняття рішень та зменшити ризики зараження ВІЛ/СНІДу, поширення інфекції та шляхи передачі.

Працівники відділу «Путильське бюро правової допомоги» наголосили про права людей хворих на СНІД, в тому числі: на про­фесійну діяльність за обраним фахом, за винятком роботи за спеціальностями та на посадах, встановлених спеціальним переліком; на безкоштовне забезпечення ліками; безкоштовний проїзд до місця ліку­вання й назад за рахунок лікувальної установи, яка видала направ­лення; на користування ізольованою житловою кімнатою. А особам, зара­ження яких сталося внаслідок медичних маніпуляцій, встановлюється пенсійне забезпечення та право на першочергове одержання житла.

По завершенню заходу провідний інспектор Путильського районного сектору з питань пробації Тетяна Торак роздала учасникам контрацептиви.

Під кінець зустрічі підопічні мали змогу перевірити свої знання з даної тематики у бліц-опитуванні «Міфи та факти про ВІЛ-інфекцію» та обговорити питання які їх зацікавили.

 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 260 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: