Головна » 2018 » Листопад » 29 » "Соціальна реабілітація та адаптація осіб з інвалідністю до суспільного життя» - тема круглого столу, що відбувся на базі районної філії ОЦЗ
15:33
"Соціальна реабілітація та адаптація осіб з інвалідністю до суспільного життя» - тема круглого столу, що відбувся на базі районної філії ОЦЗ

29 листопада 2018 року в Путильській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості в рамках проведення проекту «Декада зайнятості для людей з інвалідністю» відбулося засідання круглого столу на тему: «Соціальна реабілітація та адаптація осіб з інвалідністю до суспільного життя».

Захід проведено з метою підсумування зробленого для цієї категорії громадян, проведення аналізу фактичного становища людей з інвалідністю в суспільстві і визначення подальших планів роботи.

В заході взяли участь директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія Фокшек, директор КЗ «Путильський інклюзивно-ресурсний центр» Олександра Камбур, спеціаліст з обслуговування пільгової категорії громадян управління соціального захисту населення Тетяна Поляк, інспектор з кадрів територіального центру соціального обслуговування Людмила Гасюк, секретар Дихтинецької сільської ради Ніна Москаль.

Учасники заходу обговорили проблеми, з якими стикаються люди з інвалідністю при пошуку роботи та проаналізували наявні вакансії для їх працевлаштування.

Відкрив засідання директор Путильської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Михайло Яківюк. Він охарактеризував ринок праці району та можливості служби зайнятості щодо допомоги в працевлаштуванні осіб з інвалідністю та наданні їм повного спектру послуг. Заступник директора філії Валентина Торак доповіла про результати взаємодії управління соціального захисту населення та служби зайнятості щодо працевлаштування осіб з інвалідністю у 2018 році. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Людмила Скрип закцентувала увагу на виконанні підприємствами, організаціями, установами району нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів та наявність вакансій для працевлаштування зазначеної категорії громадян.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Іван Шміляк зупинився на можливостях професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Провідний фахівець з питань зайнятості Марія Іванюк презентувала присутнім профдіагностичний комплекс «Веб-базована платформа для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа».

Також учасники круглого столу зосередили увагу на завданнях, функціях та напрямках діяльності партнерів служби зайнятості щодо надання комплексу послуг особам з інвалідністю, а також на роботі, що проводиться з дітьми з інвалідністю.

Категорія: Заходи | Переглядів: 331 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: