Головна » 2018 » Листопад » 28 » У ході Координаційної ради розглянуто діяльність служб району щодо виявлення та шляхів подолання насилля в сім'ях
16:10
У ході Координаційної ради розглянуто діяльність служб району щодо виявлення та шляхів подолання насилля в сім'ях

27 листопада відбулось засідання районної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, на якому головував перший заступник голови райдержадміністрації, голова районної Координаційної ради Михайло Ямницький.

            У ході засідання розглянуто питання дотримання заходів щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Зокрема відмічено, що згідно повідомлень Путильського відділення поліції Кіцманського відділу ГУНП в Чернівецькій області з початку року до управління соціального захисту населення надійшло 76 повідомлень про скоєння насильства в сім’ях, з них: 67 повідомлень надійшло від жінок та 9 від чоловіків. Найбільшу питому вагу складають повідомлення з Путильської території – 14 (18,4 %), Селятинської та Киселицької території по 11 (14,5 %), Сергіївської – 10 (13,2 %), Конятинської – 9 (11,8%). Психологічні та фізичні насильства у сім’ях відбуваються у присутності дітей, що є негативним явищем, яке впливає на моральний та фізичний стан потерпілих, а особливо дітей. До кривдників застосовуються міри впливу згідно законодавства, однак, як показує практика, домашнє насильство повторюється та здійснюється в основному в стані алкогольного сп’яніння. Службою у справах дітей райдержадміністрації, РЦСССДМ, управлінням соціального захисту здійснюється постійний контроль за такими сім’ями, раціональним витрачанням коштів, передбачених на утримання дітей з боку держави. На даний час під особливий контроль необхідно взяти дві сім’ї з сіл Підзахаричі та Усть-Путила.

            Голова Координаційної ради зазначив, що Кабінет Міністрів України 22.08.2018 прийняв постанову № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидію домашньому насильству і насильству за ознакою статі”. Набрання чинності зазначеної постанови вимагає невідкладного вжиття заходів для її реалізації з метою здійснення оперативної взаємодії з уповноваженими підрозділами Національної поліції, службою у справах дітей, районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, закладами освіти та охорони здоров’я, іншими зацікавленими суб’єктами, що надають соціальні послуги із запобігання та протидії насильству. Необхідно вжити заходів щодо визначення відповідальних осіб виконавчих органів сільських, селищної ради, об’єднаних громад, які проводять роботу із прийому, реєстрації заяв і повідомлень про вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам.

  • Щоби запобігти в майбутньому повторних випадків домашнього насильства заслухано жителя села Дихтинець, щодо якого виявлено факт агресивної поведінки у відношенні до вагітної дружини. У вказаній сім’ї виховуються четверо неповнолітніх дітей, та очікується поповнення. З чоловіком проведено профілактичну бесіду та попереджено, що при повторному вчиненні насильства його буде притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства.
  •           Також обумовлено питання зняття та постановки на профілактичний облік дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та зазнали насилля у родині. З даного питання поінформувала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна Фрасинюк.

            За результатами розглянутих питань районною координаційною радою прийнято низку рішень, серед яких: управлінню соціального захисту, відділу у справах дітей райдержадміністрації та районного центру служби сім’ї, дітей і молоді необхідно посилити контроль за сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах та зазнали насилля в родині, а працівникам Путильського відділення поліції Кіцманського відділу ГУНП в Чернівецькій області своєчасно надавати повідомлення щодо скоєння домашнього насильства в управління соціального захисту населення.

            Підсумовуючи роботу засідання Михайло Ямницький наголосив на важливості піднятих питань та виконання протокольних рішень всіма службами.

 

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Заходи | Переглядів: 266 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: