Головна » 2017 » Лютий » 8 » В Киселицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено превентивний захід для учнівської молоді 8-10 класів
16:54
В Киселицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено превентивний захід для учнівської молоді 8-10 класів

Негативні явища в молодіжному середовищі на сьогоднішній день є однією з найгостріших проблем, яка постає перед суспільством. Відомо, що робота по попередженню негативних явищ набагато ефективніша, ніж боротьба з її наслідками.В рамках Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з тебе», з метою підвищення правосвідомості неповнолітніх та уникнення скоєння повторних злочинів неповнолітніми особами, які вже спіткнулися в житті, cmjujlys працівники Путильського районного сектору з питань пробації, районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей спільно із представниками ювенальної превенції Путильського відділення поліції, громадської організації Товариства Червоного Христа України в Путильському районі провели превентивний захід в Киселицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів серед учнів 8-10 класів на тему: «Профілактика негативних явищ у учнівському середовищі»

Начальник РС з питань пробації О.Гордей ознайомила присутніх зі статистикою зростання кількості злочинів, вчинених особами, які були засудженні до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, та про чинники, які штовхають молодь на повторне скоєння злочину. Провідний інспектор РС з питань пробації Т.Торак акцентувала увагу присутніх на тому, що «всі ми люди. Кожному із нас властиво помилятися, і кожен із нас має право на “другий” шанс. Проте не всі використовують цей шанс у правильному руслі, не дослухаються до порад батьків, вихователів. Саме з метою уникнення скоєння повторних злочинів особами, які вже спіткнулися в житті, працівники сектору застерігають від необдуманих вчинків» .

Директор центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді М. Фокшек розповіла про роботу центру та види соціальних послуг, якими можуть скористатися молоді люди при зверненні до них за допомогою, а також зазначила що шкідливі звички ведуть до лави підсудних, «бачила багато, що й справді варте уваги, адже теорія підкріплюється прикладами із життя. Можу сказати одне – у житті шкідливі звички починаються з першої випаленої сигарети, випитої чарки спиртного, викуреної самокрутки марихуани. Ніхто не народжується наркоманом чи алкоголіком – такими стають. Частіше, перший крок до шкідливих звичок робить звичайна дитяча цікавість, яка невдовзі переростає в залежність, а звідти вже недалеко до вчинення злочину…». Виступ

Директора центру був спрямований на рахунок  розважливого ставлення підлітків до свого життя, щоб у майбутньому вони не припускалися прикрих помилок, адже відповідальність за їхні протиправні дії, здебільшого, нині, лежить на батьках.

Голова громадської організації ТЧХУ О.Герман продовжила дану тематику щодо шкідливого впливу наркотиків, алкоголю та тютюнопаління на організм неповнолітніх, яку несуть у собі ці шкідливі звички. Також було запропоновано присутнім соціальну продукцію з  цієї тематики.

Головний спеціаліст служби у справах дітей Т.Жуковська зосередила увагу присутніх на їх правах та обов’язках згідно Конвенції ООН про права дитини, проведенні рейдів-перевірок зайнятості дітей у вечірній час.

Представник ювенальної превенції відділу поліції  М.Ямницький надав короткий аналіз правопорушень в районі та ознайомив присутніх з основними аспектами адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх.

Зустріч пройшла у цікавій та доброзичливій атмосфері. Кожен з виступаючих намагалися заохотити до конструктивного діалогу. Його учасники щиро подякували організаторам та гостям за подану змістовну інформацію. В свою чергу організатори превентивного заходу виявили сподівання, що учні усвідомлять цінність свого життя, здоров’я та скористаються наданими порадами.

   

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 354 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: