Головна » 2017 » Січень » 11 » В ПОЛІ ЗОРУ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ – ВИХОВАНЦІ ДИТЯЧОГО БУДИНКУ СІМЕЙНОГО ТИПУ СЕЛА РУСЬКА
15:25
В ПОЛІ ЗОРУ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ – ВИХОВАНЦІ ДИТЯЧОГО БУДИНКУ СІМЕЙНОГО ТИПУ СЕЛА РУСЬКА

На виконання Указу Президента України «Про Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року», активізації роботи щодо соціально-правового захисту дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в районі 11 січня 2017 року представники соціальних служб - директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія Фокшек, начальник відділу соціальної роботи Тетяна Несторяк та головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна Жуковська провели зустріч з вихованцями дитячого будинку сімейного типу села Руська.

«Відповідно до законодавства за дітьми, які перебувають у дитячих будинках сімейного типу та в прийомних сім’ях, зберігається статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і тому вони мають право на захист, здійснення представництва та інтересів», – зазначила Тетяна Несторяк. Під час зустрічі порушувались питання попередження негативної поведінки дітей, яка може призвести до виникнення проблем, для вирішення яких необхідно буде залучати юристів. Діти уважно слухали та з цікавістю реагували на реальні приклади із життя.

У ході групової та індивідуальної роботи проведено бесіди з дітьми-вихованцями, батьками-вихователями щодо взаємовідносин у ДБСТ, розвитку взаємостосунків підопічних з біологічними родичами, а також стосовно успіхів дітей у навчанні та  планах на майбутнє. Вихованцям дитячого будинку були роздані на руки буклети, розроблені працівниками РЦСССДМ під назвою «Памятка дій при обмороженні», а ткаож листівка з питань алгоритму дій при НС у зимовий період.

З батьками-вихователями обговорено план соціального супроводження на 2017 рік (конкретні потреби дітей, сім'ї та комплекс необхідних заходів для забезпечення потреб). 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 292 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: