Головна » 2018 » Квітень » 16 » Звіт директора РЦСССДМ на апаратній нараді при голові Путильської РДА про результати роботи за І квартал 2018 року
15:21
Звіт директора РЦСССДМ на апаратній нараді при голові Путильської РДА про результати роботи за І квартал 2018 року

Звіт

про роботу Путильського районного центру соціальних служб

для сімї, дітей та молоді

за І квартал 2018 року

1.  Працівниками РЦСССДМ було надано протягом І кварталу 2018 року соціальні послуги 168 особам з 143 сімей. Здійснено 25 обстежень умов проживання та здійснено первинну оцінку потреб сім’ї (зокрема у 13 сім’ях, де мав місце факт домашнього насильства; у 5 сім’ях , де є умовно-засуджена молодь (у т.ч. 2 неповнолітніх), у 2 сім’ях, де члени родини повернулися з МПВ, у 5 сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку).

2. В Єдиному банку даних сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах перебуває 44 сім’ї. РЦСССДМ працює у тісній співпраці з суб’єктами соціальної роботи ( РС з питань пробації, ССД, РЦЗ, УПСЗН, ТЦСО ,  ЗОШ, НВК , ДНЗ, сільські ради, ФАПи, ЦПСМД, КЗ «Путильська ЦРЛ»).

3. Протягом звітного періоду послугами охоплено 16 осіб, які перебували у конфлікті з законом та 2 неповнолітніх, однак 1 неповнолітня змінила місце проживання та була знята з обліку ( у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року послугами всього було охоплено 17 осіб та 1 дитина, які перебували у конфлікті з законом) . За звітний період з місць позбавлення волі повернулися 2 осіб молодіжного віку, які поставлені на облік спостережної комісії та ведеться соціальний патронаж за ними

 4. Здійснювалось соціальне супроводження  5 діючих прийомних сімей, в яких виховуються 10 прийомних дітей.

5. Поставлено на облік чотирьох потенційних кандидатів у прийомні батьки прийомних сімей, з двома триває відповідна робота, у т. ч з підготовки пакета документів для навчання, а двоє вже пройшли навчання та очікують рекомендацій щодо включення їх в Єдиний банк кандидатів у прийомні сім’ї.

6. Здійснено 27 перевірок цільового використання коштів державної соціальної допомоги при народженні дитини. Фактів нецільового використання коштів в ході перевірок не встановлено.

7. Проведено 12 групових заходи з профілактики домашнього насильства, формування навиків усвідомленого батьківства, профілактики туберкульозу, протидії шкільному боулінгу, профілактики негативних явищ – для учнів навчальних закладів району (Путильська ЗОШ, гімназія, Дихтинецька ЗОШ) та 4 групових заходів з умовно-засудженою молоддю та особами, що повернулися з МПВ.

8. У рамках  Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене» проведено 3 групові заходи з протидії домашньому насиллю – для учнів навчальних закладів із залученням спеціалістів ССД, РС з питань пробації, ювенальної превенції; охоплено 247 осіб. Акція триватиме до кінця року.

9. Проведено спільне,  зі службою у справах дітей, засідання «круглого столу» на тему : «Школа відповідального батьківства» для сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах із залученням соціальних партнерів УСЗН, РЦЗ, КЗ «Путильська РЦЛ», бюро первинної правової допомоги.

10. Для розміщення на сайті РДА подано 23 матеріали, на сайті РЦСССДМ 53 матеріали  соціального спрямування.

        11. Опрацьовано   66  вхідних документів.

   12.  Підготовлено  67  вихідні  документи.

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ:

  1. Відсутність транспорту та палива, що унеможливлює здійснення оперативно соціальної роботи у  населених пунктах  району.

 2. Недостатня кількість штатної чисельності спеціалістів РЦСССДМ 20% від норми.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 340 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: