Головна » 2015 » Жовтень » 14 » День захисника Вітчизни
10:13
День захисника Вітчизни

 

 День захисника Вітчизни

Сьогодні ми відзначаємо нове державне свято – День захисника України, встановлене Указом Президента України минулого року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності нашої держави, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві. 
            14 жовтня – насамперед  християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці З давніх-давен Богородиця є покровителькою козацтва й усіх українських збройних формувань. Тож ця дата символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України: воїнів Київської Русі, козаків, учасників збройних формувань УНР та ЗУНР, українців, які у роки Другої світової війни захищали Батьківщину від фашистів, воїнів Української повстанської армії та нинішніх захисників України. Саме тому День захисника України є святом усіх сучасних воїнів та ветеранів, днем вшанування тих, хто упродовж століть обороняв українську землю від ворогів. Святом, що має консолідувати наше суспільство навколо ідеї захисту незалежної та соборної України.  
            Особливої ваги  цей день набуває в умовах нинішньої російської агресії. Україна зуміла у надзвичайно короткий час збудувати боєздатну армію, яка  гідно проявляє себе у боях на сході країни. Десятки тисяч українців стали  на захист територіальної цілісності нашої держави. Їх героїчна звитяга має бути гідно вшанована українським суспільством.
            З нагоди свята, що наближається, зичимо вам, шановні відвідувачі сайту, вашим родинам міцного здоров'я, бадьорості,  міцного духу і твердої віри, що мир все-таки запанує у нашому спільному домі, ймення якому – Україна.

З повагою колектив Путильського РЦСССДМ

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 465 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: