Головна » 2017 » Березень » 6 » ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ ТА МОЛОДІ, ЗАСУДЖЕНИХ ДО ПОКАРАНЬ БЕЗ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ПРОВЕДЕНО ПРОФІЛАКТИЧНИЙ ЗАХІД
16:00
ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ ТА МОЛОДІ, ЗАСУДЖЕНИХ ДО ПОКАРАНЬ БЕЗ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ПРОВЕДЕНО ПРОФІЛАКТИЧНИЙ ЗАХІД

          З нагоди Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом, що відзначається щороку з 1993 року 24 березня, за організації працівників Путильського районного сектору з питань пробації, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, голови районної громадської організації Товариства Червоного Хреста України сьогодні проведено просвітницький захід для неповнолітніх та молоді, засуджених до покарань без позбавлення волі.

            Начальник районного сектору з питань пробації розповіла засудженим про місце, яке займає захворювання на туберкульоз в загальній системі захворювань по обидві сторони тюремного паркану, та про заходи, які вживаються, з метою виявлення, лікування та профілактики інфекційних захворювань. Не зважаючи на те, що туберкульоз не ліквідований в жодній країні світу, а починаючи з 90-х років ХХ сторіччя помітно зросла розповсюдженість туберкульозу у всьому світі, в тому числі і на Україні, не варто забувати про те, що туберкульоз виліковний. Головне піклуватися про правильний спосіб життя.

             Директор РЦСССДМ продемонструвала тематичні слайди, а також навчальний документальний фільм, створений центром, під назвою «Туберкульоз – інфекційне захворювання. Профілактика». Для детальнішого інформування про дане захворювання засудженим роздали тематичні брошури. Для підоблікових прочитано лекцію про небезпечність зараження туберкульозом, його діагностування, особливості лікування даного інфекційного захворювання, епідемічну ситуацію в країні, профілактику даного інфекційного захворювання. У засуджених виникала велика кількість запитань щодо первинних симптомів захворювання, заходів з профілактики у місцях масового скупчення людей, профілактики даного захворювання, лікування туберкульозу кісток, на які вони отримали вичерпні відповіді.
             Голова громадської організації ТЧХУ акцентувала увагу присутніх на способах зараження туберкульозом, адже ним може захворіти кожний, але деякі суспільні категорії людей мають більш високий ризик виникнення захворюваності.

                По завершенню заходу всім учасникам роздано буклети з питань профілактики туберкульозу та контактні адреси, де можна пройти обстеження та засоби контрацепції для чоловіків (презервативи)

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 288 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: