Головна » 2018 » Грудень » 10 » Про проведення засідання «круглого столу» в рамках Всеукраїнського тижня права
13:17
Про проведення засідання «круглого столу» в рамках Всеукраїнського тижня права

Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 “Про Всеукраїнський тиждень права” Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, який включає 10 грудня – День прав людини. Він відзначається в знак проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2018 року № 681-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права» передбачено проведення протягом 10-14 грудня ряду інформаційно-роз’яснювальних заходів (навчань, бесід, екскурсій, висвітлення у соціальних мережах тощо) з питань забезпечення додержання та поваги до прав і свобод людини й громадянина, запобігання їх порушенням з метою підняття рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань. Передбачені розпорядженням заходи приурочені до річниці прийняття Загальної декларації прав людини та спрямовані на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх реалізації та захисту.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівниками районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» спільно з суб’єктами співпраці – районним центром соціальних службд для сім'ї, дітей та молоді, Путильської філії обласного центру зайнятості, дільничим офіцером поліції Путильського відділення, Путильським відділенням «Бюро правової допомоги» сьогодні в приміщенні Путильського відділення «Бюро правової допомоги» зорганізовано засідання «круглого столу». Метою даного засідання було розставити акценти по наданню безоплатної правової допомоги з питань реалізації захисту прав людини, в тому числі соціально незахищеним верствам населення (клієнтам пробації) , що підвищить довіру до органів пробації та їх соціальних партнерів і вироблення алгоритму дій суб’єктів соціальної роботи.

Під час заходу наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на найпочатковіших етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.

 

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Заходи | Переглядів: 309 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: