Головна » 2014 » Серпень » 4 » Співпраця кримінально-виконавчої інспекції та районного центру соціальних служб щодо профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі
19:05
Співпраця кримінально-виконавчої інспекції та районного центру соціальних служб щодо профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі

Співпраця кримінально-виконавчої інспекції та районного центру соціальних служб щодо профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі

Відомо, що шкідливі звички руйнують людину як із середини, так і ззовні. Тютюнопаління, алкоголізм, наркоманія … Через зловживання ними людина втрачає зв'язок з оточуючими людьми та врешті-решт із самою собою. Вона перестає сповідувати норми здорового пособу життя, бачити світ навколо себе, втрачає інтерес до всього цінного та хорошого, що є у житті. Але страшним є те, що серед таких людей нині переважає молодь, якій жити і працювати у молодій державі. Сьогодні проблема поширення шкідливих звичок серед підростаючого покоління є вкрай загрозливою. Під впливом алкоголю та наркотиків молоді люди скоюють не лише правопорушення, але й злочини, в тому числі і тяжкі, і опиняються у виправних та виховних колоніях, які, як добре розуміємо, не є найкращим місцем для їхнього виховання та розвитку. Тому дуже важливим є нині проводити із залученням фахівців різних інституцій превентивну роботу з проблем розвитку шкідливих звичок серед молоді з метою вироблення у них негативного ставлення до паління, пияцтва та наркотиків. Важливо спонукати їх визнати необхідність змінити ставлення до власного здоров'я. Профілактика – один з головних напрямків роботи Путильського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції. Пліч-о-пліч з інспекцією в цьому напрямку працює Путильський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Так, серед засуджених, які перебувають на обліку КВІ більша частина - це особи молодіжного віку і, як не прикро, їх число з року в рік не меншає. З метою покращення співпраці КВІ і РЦСССДМ у профілактиці серед  молоді, які вже перейшли межу закону та відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі 4 серпня 2014 року відбувся інформаційно-консультативний семінар на базі методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту за участі керівника апарату РДА М.Яківюк

Адже, співпраця РЦСССДМ і кримінально-виконавчої інспекції спрямована передусім на зменшення ризику скоєння повторних злочинів неповнолітніми та особами молодіжного віку, аби вони не опинилися за гратами.

Особливу увагу під час інформаційно-консультативного семінару було звернено на нововведення, що стосуються діяльності кримінально-виконавчої інспекції в напрямку застосування приводу стосовно засуджених, які не з’явилися за викликом до кримінально-виконавчої інспекції без поважних причин, та розшуку засуджених, місцезнаходження яких невідоме.

З підобліковими говорили про способи подолання шкідливих звичок, про ведення здорового способу життя, про особливості відповідальності за ухилення від виконання обов'язків, покладених на них судом при відбуванні кримінальних покарань без позбавлення волі та про створення мотивації для позитивних змін у власному житті.

Лікарі Вербило В.В., Несторук Н.П. звернули увагу на всю серйозність наслідків для організму людини, які несуть у собі шкідливі звички. Більшість молодих людей, , не готові брати на себе відповідальність за збереження свого здоров'я і притримуватися вимог здорового способу життя. На жаль, цінність здоров'я значною кількістю людей усвідомлюється тоді, коли воно під серйозною загрозою або певною мірою втрачено. Під час заходу представники КЗ «Путильська РЦЛ» розповіли, що алкоголь - це наркотик, як і будь-який інший, він викликає звикання і чинить руйнівну дію на всі системи організму. Представником КЗ «Путильська РЦЛ» було прочитано міні-лекції на тему: «Шкідлива дія алкоголю позначається на потомстві питущих батьків», «Шкідливі звички та аморальний спосіб життя», «Життя має бути щасливим».

Представники районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді , КВІ разом із  підобліковими обговорили проблеми сьогодення нашої молоді та зробили висновки щодо вживання алкоголю.

Враховуючи, нинішню складну ситуацію в країні організовано практичне  заняття з відпрацювання алгоритму дій та практичних навичок в екстремальних умовах (при пораненні, враженні електричним струмом, вивихах, переломах та зупинці дихання та інше. Заняття провів лікар-травматолог Михайлюк К.М. КЗ «Путильська РЦЛ». Заняття пройшло у цікавій та доступній формі, під облікові мали змогу самостійно попрактикуватися у набутті навичок.

Для закріплення інформації учасники розв’язували ситуативні завдання, пов’язані із ризиковою поведінкою, обговорювали проблеми, аналізували негативні звички та висловлювали свої бачення щодо їх подолання.

Зустріч такого характеру сприяє поширенню серед молоді необхідних для життя знань, моральних якостей та принципів .

Категорія: Заходи | Переглядів: 686 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: