Головна » 2014 » Листопад » 6 » «16 днів проти насильства»
19:46
«16 днів проти насильства»

05.- 06.11.2014

Профілактика – шлях до попередження складних життєвих обставин

 

У соціальній роботі важливо не тільки вчасно виявити складні життєві обставини, допомогти сім’ї їх подолати, а і запобігти їх виникненню.

Для цього потрібно формувати родинні цінності, традиції сімейного виховання дітей, активно пропагувати здоровий спосіб життя, створювати умови для задоволення інтересів і культурних потреб сімей, надавати отримувачам соціальних послуг повну інформацію про зміст і види соціальних послуг. Найсприйнятливішою аудиторією для цього є не лише діти шкільного віку, а члени сімей, які часто зазнають насильства в сім’ях (як психологічного, економічного так і фізичного насильства). На жаль, в нашому суспільстві переважає думка, що проблеми жорстокого поводження із членами сім’ї є внутрішньою проблемою цієї сім’ї і не потребують  втручання суспільства, а тим більше держави. Але саме право на захист від насильства над особою, особливо в сім’ї, є одним із найголовніших прав громадян та дітей зокрема. Ще недавно в нашому суспільстві вважалося неприйнятним говорити відверто про насильство в сім’ї. Проте ця форма насильства існує давно і зустрічається досить часто. Невпевненість та боротьба часто постають у проявах насильства до тих людей, які поруч.

        В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 05.- 06.11.2014 р. працівниками сектору у справах молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту, районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді були проведені інформаційно-просвітницькі бесіди з профілактики алкоголізму як причинни скоєння насильства у сім’ях, з профілактики насильства та жорстокого поводження в сім’ях, за основним місцем проживання потерпілих від жорстокого поводження.

Членами комісії відвідано 14 сімей, з них 1 сімю в с. Міжброди , 3 сімї с. Петраші , 3 сімї  с. Мариничі, 2 сімї с. Усть-Путила , 1 сімя с. Шпетки , 1 сімя с. Дихтинець, 3 сім'ї с.Киселиці

Всі члени сімей отримали соціально-рекламну продукцію центру – буклети та листівки  з профілактичним змістом та візитівки спеціалістів, що надають допомогу жертвам насильства. Бажаючі отримали необхідні консультації.

 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 585 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: