Головна » 2015 » Вересень » 20 » 20 вересня – День Батька в Україні. Не забудьте привітати найрідніших!
15:44
20 вересня – День Батька в Україні. Не забудьте привітати найрідніших!

 

20 вересня – День Батька в Україні. Не забудьте привітати найрідніших!

20 вересня в Україні неофіційно відзначатимуть Всенародний День Батька. А що нам відомо про це свято і чи відомо щось взагалі? До прикладу, День Матері в Україні на офіційному рівні відзначається в другу неділю травня, починаючи з 1999 року, також кожна дитина добре знає про свята 8 березня та 23 лютого, багато відзначають день українського козацтва – 14 жовтня. А от свято Батька, на відміну від багатьох країн світу, в Україні чомусь залишається забутим.

В історії українського народу батько завжди займав первісне місце в родині. Він був її оборонцем і заступником перед всілякими негараздами. На прикладі батька, його розумних рішень, порад і прадідних звичаїв, у єдності з матір'ю, виховувались діти. У сьогоднішній бурхливий час нам доводиться бути свідками того, що важливе становище і роль батька починає зникати, а з тим втрачаються дуже цінні не тільки виховні, але й моральні елементи в сім'ї. Ми стаємо очевидцями занепаду родини, котра з втратою провідної ролі батька губить свої тверді основи та позбувається моральних цінностей, а це в першу чергу негативно відбивається на дітях і дуже часто призводить до трагічних наслідків. Батько, котрий завжди був охоронцем сімейних підвалин, залишає родину, а та в свою чергу втрачає стабільність і утворюється розлад, валяться стіни родинного затишку й виникає хаос, який важко привести до будь-якого нормального стану.

Саме тому важливу персональну роль виховання батьком дітей у сім’ї чудово розуміють в Європі та Америці. Адже традиція відзначення цього дня за кордоном існує вже понад сторіччя. У США День Батька (Father's Day) святкується з 1910 року, а його ініціатором є місіс Додд із Вашингтону. Національним святом стало у 1966 році. Також на державному рівні День Батька відзначається в Німеччині, Канаді, Франції, Австралії, Японії, Великобританії, Мексиці, Туреччині та ін. Загалом – у близько 40 країнах по всьому світу.

Перша ініціатива в нашій державі щодо відзначення Дня батька була озвучена ще у далекому 2006 році. Тоді було зібрано більше 10 тисяч підписів громадян під листом до Президента України з пропозицією відзначати День Батька на офіційному державному рівні. Цей лист отримав своє історичне продовження у 2013 році, коли, за ініціативи Міністерства соціальної політики, уряд скерував офіційне клопотання з цього приводу до Президента України. Але й досі на офіційному рівні свято не закріплено жодним чинним офіційним документом. Враховуючи ситуацію, за ініціативою громадської організації «Міжнародний Центр Батьківства», від імені представників громадських і релігійних організацій учасників Першого всеукраїнського форуму, Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім'ї та відповідального батьківства, 18 вересня 2009 року під час прес-конференції в УНІАН, оголосив третю неділю вересня Всенародним Днем Батька в Україні.

Цього року свято Дня Батька в Україні припадає на 20 вересня. Кожен, хто цінує батькову любов і турботу, теплоту його дбайливих рук, матиме додаткову нагоду привітати його з цим світлим Днем, а також, пригадати усі ті прекрасні життєві моменти, які, безумовно, були майже у кожної дитини. І теплі слова можуть стати можливо несподіваним, але вельми приємним, проявом цінування та вдячності за усе добро, ласку, ніжність та батьківську жертовність.

Не забудьте привітати свого батька, адже він заслуговує на це!

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 533 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: