Головна » 2018 » Липень » 30 » 30 ЛИПНЯ 2018 РОКУ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ
12:00
30 ЛИПНЯ 2018 РОКУ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

В цей день в усіх обласних центрах проводиться інформаційна кампанія "#протиДій торгівлі людьми″. Акція відбувається у форматі квест-лабіринту для підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства.

Щороку, органами влади України ідентифікуються близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми.

За даними міжнародних організацій, ця цифра значно вища і сягає близько однієї тисячі осіб. Основне завдання всеукраїнської акції – докласти максимум зусиль не лише для ідентифікації тих осіб, які, на жаль потрапили у таку ситуацію, але й проінформувати максимальну кількість людей про небезпеку злочину торгівлі людьми.

Щоб не стати жертвою торгівлі людьми, передусім важливо знати причини, які призводять до виникнення цього злочину проти людини, а також вміти використовувати заходи безпеки для запобігання поширенню цього явища в суспільстві.

Торгівля людьми залишається  актуальною проблемою для України. Не рідко спостерігається явище, коли люди  шляхом обману потрапляють у трудове рабство. Так «звані» роботодавці забирають у них паспорти, примушують виконувати безоплатну роботу та незаконні дії, застосовуючи при цьому психологічне та фізичне насильство.  Найбільш вразливими групами населення, які можуть стати жертвами торгівлі, є люди, які не мають постійного місця роботи, виїжджають за кордон для працевлаштування,  діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які не мають умов для виховання та навчання в сім»ї, діти з особливими потребами та які опинилися в складних життєвих обставинах.

Громадські організації, які працюють в регіонах в рамках проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб»єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми», підтриманого Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Канади, спільно з місцевими органами влади та самоврядування здійснюють заходи спрямовані на підвищення фахової спроможності та взаємодії між усіма суб»єктами щодо виявлення та надання комплексної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Акції | Переглядів: 258 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: