Головна » 2018 » Листопад » 5 » Акція “16 днів проти насильства”
12:53
Акція “16 днів проти насильства”

05.11.2018 року у рамках співпраці між районним центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, відділенням «Путильське бюро правової допомоги» та районним сектором філії Державної установи «Центр пробації»  у Чернівецькій області організовано захід з суб’єктами пробації на тему “Ні – насильству в сімї ” в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» та просвітницького заходу «Я маю право!»

Проблема сімейного насильства на сьогоднішній день є дуже гострою. Насильство фізичне, психологічне, сексуальне чи економічне, пережите чи уявне, воно ховається в нас самих, в наших думках і вчинках, воно живе в нас та посеред нас. Насильство – це не те , що трапляється тільки з іншими, це те, що стосується кожного з нас. Що з ним робити? Як розпізнати? Як визначити межу між позитивною енергією та руйнівною силою? Як вберегти себе та інших від цієї сили? Саме на ці питання намагалися знайти відповідь учасники заходу. Особлива увага приділялася питанням домашнього насилля психологічного та фізичного характеру.
           Представниками  РЦСССДМ, РС
філії Державної установи «Центр пробації»  у Чернівецькій області , відділенням «Путильське бюро правової допомоги»  було наголошено учасникам заходу на тому, що безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати “ НІ” насиллю у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному – і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку. Учасники заходу мали змогу заповнити опитувальники щодо ситуації в їх сім’ях, отримали рекомендації у вигляді вправ мотиваторів щодо зміни агресивної поведінки , уміння керувати власними емоціями без шкоди для оточуючих.
       На завершення зустрічі всім присутнім були вручені буклети в яких відображена необхідна інформація, що стосується проблеми насильства в сім’ї, а також адреса та контактні номера телефонів куди можна звернутися у разі виникнення тих чи інших питань.

Категорія: Заходи | Переглядів: 523 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: