Головна » 2014 » Січень » 27 » Аналіз роботи ФСР за 2013 рік
21:17
Аналіз роботи ФСР за 2013 рік


«Одним із пріоритетних напрямів діяльності районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є соціальна робота з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вона забезпечується, перш за все, через раннє виявлення, облік та соціальний супровід таких сімей» - зазначила у своїй доповіді на апаратній нараді, 27 січня, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді М.Фокшек.

За її словами районний центр прагне до застосування комплексного та системного підходу, згідно з яким дії  фахівців з соціальної роботи спрямовуються на усунення наслідків і причин проблеми, дотримання прав дітей та батьків, використання їх внутрішнього потенціалу у процесі розв’язання проблем, сприяння підвищенню відповідальності батьків за виховання дітей, забезпечення індивідуального підходу до кожної сім’ї.

Зокрема відмічено, що протягом 2013 року фахівці із соціальної роботи  відвідали 4132 сімей різних категорій. За результатами візитів фахівців із соціальної роботи виявлено 2388 сімей , які потребують підтримки, з метою недопущення потрапляння у складні життєві обставини, та 207 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Значна частина сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, це сім’ї, які проживають у сільській місцевості (74,5% у сільській місцевості та 24,5% у селищі). Всі вищезазначені сім’ї проінспектовано протягом минулого року двічі. Проведено 3355 соціальних інспектувань, із них левова  частина соціальних інспектувань здійснена фахівцями із соціальної роботи. Загальна кількість наданих соціальних послуг становила 24153.

Протягом 2013 року соціальним супроводом було охоплено 59 сімей, що в 10 разів більше аніж в 2012 році.

У слід зазначити, що у 2013 році значно покращилася робота з особами, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Протягом 2013 року до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 79 повідомлень щодо насильства в сім’ї або реальної загрози його вчинення, 1 повідомлення щодо жорстокого поводження з дітьми. 

Всі сім’ї даної категорії проінспектовані та взято на облік, як сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах.

З метою попередження насильства в сім’ї та привернення уваги до даної проблеми широкого загалу населення фахівці із соціальної роботи долучалися до проведення щорічної акції "16 днів проти насильства”. Так, ними було організовано та проведено 19 групових заходів на тему "Стоп насильству”, "Насильство – системна помилка”, "Актуальність проблеми насильства в Україні”.

Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно здійснюється первинна профілактика, яка носить інформаційний характер, оскільки спрямована на формування у дітей та молоді готовності відмовитися від деяких негативних стереотипів у поведінці, попередження та усунення чинників, що сприяють виникненню та поширенню негативних явищ. Первинна профілактика здійснювалася через мережу спеціалізованих формувань "Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи».

В рамках роботи фахівцями впроваджуються у роботу дієві програми (заходи) щодо попередження підліткової злочинності, профілактики наркоманії, ВІЛ-інфекції, пропаганди здорового способу життя, збереження репродуктивного здоров’я, безпечного материнства та відповідального батьківства у дитячому та молодіжному середовищі та серед різних категорій сімей, дітей та молоді. Загалом проведено 529 групові заходи профілактичного спрямування. Всього охоплено груповими заходами – 17255 осіб різних вікових категорій.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 580 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: