Головна » 2018 » Жовтень » 3 » Асертивність як умова ефективного спілкування
09:59
Асертивність як умова ефективного спілкування

02.10.2018 року на базі Путильського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області працівники сектору Олеся Гордей та Тетяна Торак спільно з директором Путильського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Марією Фокшек та начальником Путильського відділення «Бюро правової допомоги» Світланою Карапка провели тренінг з клієнтами пробації на тему: «Асертивність як умова ефективного спілкування». Метою тренінгу було навчити присутніх вмінню відстоювати свої кордони, захищати свої інтереси і цілі, зберігаючи повагу до інших людей, освоїти навички впевненого неагресивного поводження, навчити уважно слухати співрозмовника, підвищити конструктивність спілкування.

В ході тренінгу організатори зазначили що, асертивна поведінка – це поведінка впевненої у собі людини, коли потреби і права інших поважають тоді, коли відповідно поважають її права. Асертивна поведінка відзначається ясністю, прямотою, непідробною щирістю. Людина, яка веде себе упевнено, здатна чітко формулювати те, про що йдеться, якою вона бачить певну ситуацію, що думає та відчуває, як переживає. Вона відзначається позитивним ставленням до інших людей, уміє їх вислухати, піти на компроміс, здатна поміняти власну точку зору під впливом аргументів. Вважаючи інших людей порядними, вона здатна попросити про послугу, а зі свого боку також готова виявити люб’язність. Асертивна людина вміє розпізнати маніпуляцію та захистити себе від неї, вона переконана, що кожен має право вирішувати за себе і нести відповідальність за наслідки своїх рішень. А також працівниками Путильського районного сектору для візуального сприйняття суб’єктами пробації порушених тем на стенді була проілюстрована схема правил асертивної поведінки та їх використання.

По завершенню тренінгу учасники дійшли висновку, що в житті часто трапляються ситуації, в яких треба відстояти себе, відмовитися від пропозиції чи попросити про послугу, допомогу. Упевнена поведінка є «золотою серединою» між пасивністю та агресивністю, яка сприяє порозумінню та зміцнює стосунки між людьми.

Категорія: Заходи | Переглядів: 308 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: