Головна » 2016 » Липень » 5 » Без сім'ї - нема щастя на землі ( з нагоди дня родини)
17:45
Без сім'ї - нема щастя на землі ( з нагоди дня родини)

Давно побутує вислів: „Сім'я – це осередок суспільства”. І це справді так. З безлічі родин, немов будівля із цеглинок, складається ціле суспільство. Однак, коли ми вимовляємо слово „родина”, перше, що постає в уяві, це – тепло батьківського дому, рідні обличчя, мамина колискова і татові напутні слова...

         У родині людина народжується, зростає пізнає світ, одне слово – стає дорослою і навички та правила, здобуті в сім'ї, несе далі по життю і передає вже своїм дітям.

„Бурхливе ХХІ століття зруйнувало тисячі родин, вирвало з обіймів батька – матір, сестру – брата, наречених і розкидало нещадно по всьому світу... Але, всупереч усьому, українці, мов неопалима купина, відроджують далеко від дому свою мову, культуру, зберігають традиції, утворюють сім'ї,  виховують дітей українцями, гуртуються в громади, і, таким чином, по всій землі народжуються нові України!...”

         8 липня, в Україні відзначають „вітчизняне” щорічне свято – День родини.

         Сімені цінності – найважливіші. Отже, сім'я – першооснова будь – якого суспільства, тому все добре й погане іде саме від неї. В українського народу здавна виробилися певні традиції родинного виховання, існувала навіть родинна педагогіка, яку відобразило у своїх творах багато українських письменників.

          Найперша засада – це виховання дітей працею. Остап Вишня згадував, вік дітей раніше визначали не за роками, а за тим, що вони вміли робити чи яку роботу їм уже можна було доручити.

         Друга важлива засада – виховання поваги до батька – матері, до старших. Діти називали батьків на Ви і вживали цю форму не за їхньої присутності.

         Третьою засадою є дотримання чесності порядності в громадському і особистому житті. Завжди існувала осторога: „Не зганьби своє ім’я”, „Подумай, що люди скажуть”.

          Тож насамкінець скажемо лише одне: слід свято берегти заповідане предками, передавати його з покоління до покоління, дбайливо підтримувати тепло родинного вогнища і навчати цього своїх дітей. І не останню роль у збереженні міцного інституту сім'ї має відігравати держава.

Категорія: Заходи | Переглядів: 393 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: