Головна » 2013 » Серпень » 18 » «Чужих дітей не буває – всі вони НАШІ»
17:26
«Чужих дітей не буває – всі вони НАШІ»

В рамках вуличної акції «Чужих дітей не буває – всі вони НАШІ», яку проводили фахівці з соціальної роботи Путильського РЦСССДМ в територіальних громадах району, провели бліц - опитування та інформаційну кампанію серед широких верст населення. Привернути увагу громади до потреб і долі дітей, які не мають батьків і власної домівки вдалося за допомогою налагодженого діалогу під час опитування. Більшість перехожих позитивно реагували на наші запитання і були готові співпрацювати. Як показали результати опитування - найвищу готовність допомагати дітям сиротам проявили люди віком до 40 років. У переліку найпопулярніших послуг, які готові запропонувати путильчани, на першому місці - продукти харчування, одяг і іграшки. Матеріальну допомогу готові надати одиниці. Деякі жителі району виявили бажання брати дітей сиріт на вихідні дні, а в подальшому створити прийомну сім'ю.

Про рівень готовності громадян допомогти посиротілим дітям говорять наступні дані:

- майже всі опитані (92%) вважають проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дуже важливими;

- кожен п'ятий опитаний виявляв готовність допомогти дітям-сиротам, а 7% вже фактично надають їм допомогу. З числа тих, хто в своїх відповідях вказав, що вони вже допомагають дітям-сиротам, більшість наголосили, що ця допомога виражається в матеріальній підтримці (їжі, одязі, іграшках), а не в спілкуванні з дітьми. Приблизно 2% вказали, що вони б взяли дитину в свою сім'ю;

- майже половина опитаних відзначили, що хотіли б надати допомогу, але не мають для цього досить засобів;

- однією з причин, по якій люди не допомагають дітям-сиротам, може бути те, що переважна більшість (62%) вважає, що турбота про дітей-сиріт є обов'язком держави, і лише кожен п’ятий  вказав, що це також є обов'язком громадян.

А тим часом кожна дитина в інтернаті мріє про одне – ЗУСТРІТИ МАМУ і ТАТА. Якщо ви маєте бажання в серці подарувати НОВУ СІМ'Ю дитині, що втратила своїх рідних батьків, - це тільки перший, але дуже важливий крок.

Кожен учасник акції «Чужих дітей не буває – всі вони НАШІ» отримав інформаційні буклети про переваги сімейних форм виховання.

Як показує практика, проведення таких акцій є досить важливими для того, щоб звернути увагу населення до потреб дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Сподіваємося, що проведена робота дасть позитивні результати.

Узагальнення  даних провели Наталія Савчук, Тетяна Несторяк

фахівці із соціальної роботи ІІ категорії Путильського РЦСССДМ

 

Категорія: Акції | Переглядів: 620 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: