Головна » 2013 » Квітень » 23 » Cупроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу
18:35
Cупроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

23 квітня 2013 рік                                    с. Мариничі, с.Дихтинець

На виконання функцій центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, визначених постановою КМУ «Про заходи щодо вдосконалення соціальної роботи із сім’ями, дітьми та молоддю», наказу Мінсім’ямолодьспорту  «Про затвердження Порядку здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу» та з метою забезпечення якісного соціального супроводження прийомних сімей с. Мариничі, Дихтинець (далі ПС), дитячого будинку сімейного типу с. Дихтинець (далі – ДБСТ) директором центру спільно з спеціалістом служби у справах дітей  було проаналізовано стан функціонування 2 ПС/ 1 ДБСТ. Путильська районна державна адміністрація роботі із прийомними батьками, батьками-вихователями та пропаганді альтернативних форм сімейного виховання приділяє велику увагу. Дана категорія завжди знаходяться під постійною увагою районних служб, управлінь та відділів райдержадміністрації. Особливо велику роботу серед дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування проводять працівники районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді та служби у справах дітей райдержадміністрації.

Саме з метою надання  консультативно-методичної допомоги з питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають та виховуються в прийомних сім’ях Сімчуків (с. Мариничі), Довбушів (с. Дихтинець) та Дихтинецькому дитячому будинках сімейного типу;  додержання законодавства про права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;  психологічна допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування; перспективи подальшого навчання в ВУЗах, ВПТУ дітей-вихованців  здійснено виїзд в с. Мариничі, с. Дихтинець мультидисциплінарної команди.
        Під час інтерактивного спілкування з прийомними батьками, прийомними дітьми с. Мариничі, с. Дихтинець, вихованцями Дихтинецького ДБСТ панувала доброзичлива атмосфера, інформація сприймалась з легкістю та зацікавленням. В результаті чого, прийомні батьки та батьки-вихователі мали унікальну можливість отримати кваліфіковану допомогу та інформацію спеціалістів району. З вихованцями Дихтинецького ДБСТ проведено практичне заняття з питань «Життєві цілі: кроки перетворення мрії на мету» та проективну методику «12 тварин» (Б. К. Пашнєва) з метою виявлення індивідуальних типологічних рис особистості та відстеження якісних особистісних змін у процесі розвитку підлітків. Охоплено 12 дітей даної категорії. Зокрема з психологом Дихтинецької ЗОШ Бакревою Т.М. проведено бесіда про підопічних ДБСТ та ПС і розроблено  подальші кроки щодо адаптації вихованців ПС Довбуш – Тодосійчука Богдана та Генцаря Владислава.

Окрім вищезазначеного в рамках спеціалізованого формування «Соціальна підтримка сімї» було проведено соціальне інспектування 1 сім'ї, де проживає особа, яка засуджена до покарань без позбавлення волі в с. Мариничі; проведено групову консультацію з членами сім'ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах с. Мариничі. Працівники РЦСССДМ та служби у справах дітей побували в кожній оселі своїх підопічних. Діти та батьки отримали відповіді на питання щодо формування відповідальної поведінки в дитини, життєвих навичок, щодо вирішення соціально-побутових проблем тощо.

Директор центру                              М.Фокшек

Головний спеціаліст ССД                  Т.Жуковська

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 540 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: