Головна » 2014 » Грудень » 1 » День милосердя та доброти ...
22:38
День милосердя та доброти ...

День милосердя та доброти ...

         У календарі є день, який інакше як день милосердя та доброти не назвеш, - це Міжнародний день інвалідів. Цей день нагадує про те, що в решта 364 дні у нас є можливість допомагати та підтримувати тих, у кого життя складніше ніж наше. З метою привернення уваги суспільства до проблем людей з функціональними обмеженнями у цілому світі відзначають Міжнародний день інвалідів. Цей день було встановлено для залучення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя; привернення уваги суспільства до переваг, які вони отримують від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Третьго грудня українське суспільство разом з світовим співтовариством вчотирнадцяте відзначатиме Міжнародний день інвалідів.  

Минулої п’ятниці відбувся черговий обласний фестиваль творчості для дітей з обмеженими функціональними можливостями «Сузіря надій». Цей захід щорічно проводять з метою виявлення і пропаганди творчих надбань дітей з функціональними обмеженнями, подолання ізольованості та зменшення її впливу на формування особистості дітей та молоді з функціональними обмеженнями, привернення уваги громадськості, суб’єктів соціальної роботи до проблем дітей та молоді цієї категорії.

10 дітей  з особливими потребами нашого району мали змогу переглянути виставу в Чернівецькому музично-драматичному театрі ім.О.Кобилянської. Вистава була гідно оцінена присутніми. Діти з великим захопленням і радістю сприйняли виставу, нагороджуючи артистів теплими оплесками та словами подяки. Чимало дітей отримали рідкісну можливість насолоджуватись виставою, яка продемонструвала, як і завжди, високий професіоналізм та художню досконалість. По завершенню дійства стало зрозуміло, що ці діти, нажаль, дуже рідко бачать професійні вистави. Після перегляду вистави продовження свята проходило в ресторані «Кварц», діти мали змогу поспілкуватися один з одним, поділитися досвідом чи просто усміхнутися один одному, по завершенню святкового обіду всі діти отримали подарунки .

Всі проведені заходи засвідчують: хоч би яким розвиненим і цивілізованим було суспільство, воно завжди потребує милосердя, чуйного ставлення та співчуття в біді. Справді,милосердя не має віку та статі.

Путильський  районний центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді  вдячний благодійникам - голові РДА Ямніцькому М.І., директору ДП «СЛАП «Карпатський держлісгосп» Бураку В.Т. та приватному підприємцю Тодосійчука П., хто допоміг здійснити поїздку дітей до м. Чернівці на користь милосердя. Приємно відчувати, що в нашому суспільстві цінується не лише матеріальне, а й духовне, і скрутної хвилини ми здатні зробити свій внесок у велику справу гуманності. Нехай Ваше життя та діяльність приносять Вам тільки радість та задоволення. НЕХАЙ УСІ ВАШІ ДОБРІ СПРАВИ ПОВЕРНУТЬСЯ ВАМ СТОРИЦЕЮ

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 674 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: