Головна » 2014 » Серпень » 19 » Діяльність спостережної комісії
19:46
Діяльність спостережної комісії

З метою організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, в районі працює спостережна комісія, до складу якої входять представники державних структур, громадських організацій району.

Як  інформують у районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відповідно до плану роботи членами спостережної комісії спільно з представником внутрішньої служби районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції протягом 18-19 серпня поточного року здійснювалися необхідні заходи, а це відвідування за місцем проживання та відпрацювання громадських робіт відповідно графіку в селі Усть-Путила щодо виконання Законів України "Про соціальну адаптацію осіб, які відбували покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк", "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", Постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 № 1042 "Про внесенням змін до Положення про спостережні комісії» стосовно організації роботи з особами, звільненими з місць відбування покарань, здійснення соціальної адаптації та супроводу осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, або засуджених до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, профілактичної роботи серед дітей та підлітків, що скоїли злочини та перебувають під адміністративним наглядом. За результатами виїзду вивчено умови проживання вищезазначених осіб та залучення до громадських робіт.   

Нині на обліку у кримінально-виконавчій інспекції перебуває 4 засуджених до міри покарання у виді громадських робіт. Задля надання допомоги таким особам  Путильським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надано допомогу 2 особам в оформленні документів, 2 особам в працевлаштуванні. З усіма особами, що звернулись до центру, проводилась робота щодо недопущення повторних випадків правопорушень та злочинності. 3 особи було взято під соціальний супровід центру соціальних служб. Серед умовно засудженої молоді спеціалістами центру також надавалась соціальна допомога з питань працевлаштування, поновлення документів, вжито заходи щодо формування стереотипів позитивної поведінки, здорового способу життя та навичок самостійного вирішення проблеми.

Слід відмітити значний внесок щодо соціальної адаптації та супроводу осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання представників релігійних конфесій та представників районного центру зайнятості, які долучаються до загальної роботи.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 483 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: