Головна » 2015 » Лютий » 4 » Директор РЦСССДМ взяла участь в нараді з питань захисту прав дітей
16:01
Директор РЦСССДМ взяла участь в нараді з питань захисту прав дітей

 Директор РЦСССДМ взяла участь в нараді з питань захисту прав дітей

Сьогодні за участю першого заступника голови райдержадміністрації Лариси Скидан, начальника відділу, освіти молоді і спорту райдержадміністрації  Дмитра Фрея, прокурора Путильського району Володимира Клима, оперуповноваженого КМСД Путильського РВ УМВС України в Чернівецькій області Миколи Ямницького, начальника ССД Тетяни Фрасинюк, директора РЦСССДМ Марії Фокшек, державного інспектора УПСЗН Марії Ревуцької та 10 сільських голів проведено  нараду з питань захисту прав дітей.

У ході наради проведено аналіз стану правопорушень та злочинності  серед неповнолітніх району, діяльності служби у справах дітей районної державної адміністрації за минулий рік.

Директор РЦСССДМ наголосила увагу присутніх на ПКМ України №895,896 від 2013 року щодо  взаємодії з суб’єктами соціальної роботи щодо виявлення осіб та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Обумовлено питання співпраці із суб’єктами соціальної роботи по здійсненню контролю за цільовим використанням коштів в сім’ях з дітьми. Завідувач сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту М.Якивюк звернув увагу присутніх на  вжиття заходів щодо попередження насильства в сім’ях.

В контексті розгляду вище вказаних питань основну увагу приділено проведенню попереджувально-інформаційної роботи серед молоді у зв’язку з двома трагічними випадками суїцидального характеру, які нещодавно мали місце в районі. Учасники наради дали детальну оцінку даної проблеми серед підлітків та розробили пропозиції щодо шляхів її вирішення.  Представники правоохоронних органів та соціальних служб дійшли єдиної думки - необхідно посилити роботу з дітьми та підлітковою молоддю, в тому числі із залученням до цієї сфери діяльності представників релігійних громад. Крім того проводити роз’яснювальну роботу не тільки з дітьми, а із їх батьками та сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах щоби не допустити самоусунення батьків від виконання батьківських обов’язків, спричинення насильства та бездоглядності дітей, які в них проживають.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 492 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: