Головна » 2019 » Лютий » 10 » Дітям до 16-ти заборонено відвідувати розважальні заклади в нічний час
10:27
Дітям до 16-ти заборонено відвідувати розважальні заклади в нічний час

З метою забезпечення ефективного функціонування норм закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» представниками  служби у справах дітей , районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді спільно з представником ювенальної превенції, офіцерами поліції здійснено черговий рейд-перевірку зайнятості неповнолітніх у вечірній та нічний час в населених пунктах Усть-Путила, Дихтинець, Киселиці, Путила . Даний виїзд був здійснений  в рамках графіку проведення спільних перевірок щодо дотримання норм закону.

         В ході проведено рейду обстежено 5 закладів.

         Представниками соцслужб підготовлено та розіслано листи головам виконкомів селищної та сільських рад щодо забезпечення контролю за дотриманням порядку перебування дітей у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг або закладах громадського харчування у нічний час.

         Як наголошує представник ювенальної превенції Путильського віділення поліції М.Ямницький «Такі заходи не мають на меті обмежити у правах дітей, а тільки обмежити можливості впливу на них негативного та небезпечного середовища. Головна мета цих заходів – попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них. Це ефективна можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці та стимулювання відповідальності батьків у цьому питанні» Проте, на думку начальника ССД Т.Фрасинюк та директора РЦСССДМ М.Фокшек, ефективною мірою виховання серед дітей можуть стати такі дії лише у тому разі, якщо учасниками будуть не тільки відповідальні особи соцслужб райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, а й у першу чергу – батьки.

Довідково:

         Згідно цього Закону діти віком до 16 років з 22:00 до 6:00 можуть перебувати у нічних розважальних закладах лише в присутності хоча б одного з батьків, або іншого законного представника.

         Слідкувати за тим, щоб неповнолітні не мали змоги потрапити в клуби, бари, кафе чи інші розважальні заклади Закон зобов’язує їх власників чи посадових осіб. Їм надається право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку. За відсутності такого документу особа повинна негайно покинути приміщення. Порушення встановленого Законом порядку тягне за собою накладання штрафу у розмірі від 20 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Заходи | Переглядів: 332 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: