Головна » 2019 » Лютий » 28 » До уваги учасників АТО/ООС! Психологічна підтримка!
15:00
До уваги учасників АТО/ООС! Психологічна підтримка!

Путильський районний центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді в черговий раз нагадує учасникам АТО/ООС та членам їх сімей, що вони можуть скористатися сервісом психологічного онлайн-консультування « Lets talk/ Давай поговоримо» www.ipso-care.com. В рамках проекту онлайн-консультацію зможе отримати будь-яка людина, проте основна мета проекту – допомогти людям, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході країни. Надають допомогу 25 професійних консультантів, психологів з різних регіонів України, які пройшли підготовку в Німеччині. Все, що потрібно для отримання допомоги – зареєструватися на міжнародній платформі ipso-care та призначити час онлайн-зустрічі.На сайті потрібно створити свій особистий кабінет, де можна, за бажанням, описати свої проблеми, з якими людина звернеться до психолога по допомогу.

Додатково нагадуємо , що метою психологічної реабілітації є: збереження або відновлення фізичного та психологічного здоров’я, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій, запобігання інвалідності.

Реабілітація передбачає надання таких послуг: психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, консультування, психологічна підтримка та супроводження, психотерапія, групова робота.

Послуги з психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Бажаючим пройти психологічну реабілітацію необхідно звернутись до управління праці та соціального захисту населення Путильської РДА. При собі мати оригінали та копії наступних документів:

  • паспорт;
  • посвідчення учасника бойових дій (інваліда війни або учасника війни);
  • довідку (витяг, наказ тощо) про безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції.

Учасники АТО/ООС проходять реабілітацію у медичних закладах та лікувальних установах відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності» та наказу Міністерства соціальної політики України від 27.04.2018 року № 597 «Про затвердження Вимог до суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації та форми акта наданих послуг із психологічної реабілітації за рахунок бюджетних коштів».

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 298 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: