Головна » 2015 » Квітень » 15 » До відома отримувачів соціальних допомог!
20:37
До відома отримувачів соціальних допомог!

До відома отримувачів соціальних допомог!

Майже кожна територіальна громада нашого району час від часу стикається з проблемою: куди ж йдуть кошти, отриманні при народженні дитини в деяких кризових сім’ях. Для деяких сімей даний вид соціальна допомога є основним джерелом існування. Але це тільки допомога держави для мінімальної підтримки нормального функціонування організму дитини, збереження його здоров’я, покупки набору продуктів харчування, засобів особистої гігієни тощо. Народження дітей в деяких сім’ях  є засобом для збагачення, а соціальна допомога при народженні дитини -  єдиним доходом в сім’ї.
        На виконання постанови КМУ № 623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» з 01.02.2015 року спеціалісти районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюють перевірку цільового використання коштів у всіх родинах з дітьми (одноразова допомога при народженні дитини), незалежно від статусу сімї. Спільно з представниками територіального центру надання соціальних послуг  (соціальними працівниками при с/р), членами виконкомів сільської та селищної рад протягом року (постійно) будуть проводитися перевірки цільового використання державної допомоги при народжені дитини .

Цільове використання коштів працівники РЦСССДМ можуть перевірити будь-якої миті і в будь-якій сім’ї, де є немовля.. 
       В разі нецільового використання коштів дані виплати будуть припинені. Хочеться зазначити, що отримувачі державної допомоги повинні усвідомлювати, що несуть свою частку відповідальності за раціональне використання державних коштів.

Наша робота – не в статистичних показниках, а в долях людей

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 604 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: