Головна » 2013 » Березень » 27 » "Добре вдома" - навчання фахівців із соціальної роботи продовжується...
18:06
"Добре вдома" - навчання фахівців із соціальної роботи продовжується...

"Добре вдома" - навчання фахівців із соціальної роботи продовжується

          Не новиною є те, що Дорученням Президента України від 15 березня 2012 року «Щодо забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики щодо підвищення стандартів життя» до штату Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було введено 22 фахівців із соціальної роботи. Саме ці люди покликані не тільки відвідувати сім’ї з дітьми і здійснювати соціальне інспектування. Ідучи в сім’ю вміти надати консультацію про соціальний захист населення та перелік основних пільг, якими користуються громадяни, види соціальних допомог, розміри їх виплати, зайнятість та безробіття, соціальна незахищеність, освіта дітей…. Саме з такою метою було проведено тренінг -навчання фахівців із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 27 березня 2013 року. Працівники  Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  на базі Усть-Путильської територіальної громади ( приміщення ФСР Усть-Путильської с/р) провели кущовий ( для 14 ФСР) тренінг- навчання для фахівців соціальної роботи центру. Основною темою даної зустрічі було вивчення форм та методів роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, ведення документації ФСР. Також, у програмі обговорено цілий ряд важливих питань стосовно надання якісних та ефективних послуг населенню району та міста.

В процесі даного навчання детально було розглянуто питання:

- практичні моменти роботи фахівців соціальної роботи із сім’ями та особами, які перебувають у складних життєвих обставинах;
- робота з населенням з метою формування довіри та позитивного сприйняття фахівців соціальної роботи;
-
 аналіз щодо осіб, які матимуть бажання створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу.

- оформлення документації та правильність оформлення актів соціального інспектування, актів щодо виявлення спроби насильства та справи соціального супроводу.

Програма тренінгу-навчання виявилася дуже насиченою та інформативною. Такий комплексний підхід дозволив в повній мірі виокремити та  обговорити актуальні питання соціальної роботи.

Організація та проведення таких заходів дозволяє покращити надання соціальних послуг населенню  району.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 818 | Додав: Irka | Рейтинг: 10.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: