Головна » 2017 » Вересень » 4 » Духовна зустріч-бесіда під назвою «Відродження душі через покаяння».
12:55
Духовна зустріч-бесіда під назвою «Відродження душі через покаяння».

Як відомо, сьогодні сучасна система покарань перебуває в умовах реформування. І участь громадських, релігійних організацій особливо необхідна в роботі з тими, хто став на початку свого життя на хибний шлях. Робота з засудженими на альтернативні види покарань не повинна зводитися лише до контролю засудженних. Цим людям потрібно допомогати також і добрим словом, порадою, духовним наставництвом. Тому працівники РС з питань пробації спільно з представниками РЦСССДМ запросили на груповий захід представника  православної віри, протоієрея Святослава, так як іноді слова соціальних працівників не є завжди переконливими.Напередодні Всесвітнього дня запобігання самогубствам, який за пропозицією Всесвітньої організації охорони здоров’я відзначають 10 вересня, сьогодні, на базі Путильського РС з питань пробації, відбулася  така духовна зустріч-бесіда під назвою «Відродження душі через покаяння». Лейб мотивом зустрічі була думка  - як знайти себе в цьому житті і не загубитися у негативі, який нас оточує чи не щодня.

Протоієрей Святослав провів для присутніх короткий екскурс в історію релігії та цінність життя, розповів про основні правила та традиції православної церкви, про значення та роль в житті людини найближчих релігійних свят. Під час бесіди, яка проходила в теплій дружній атмосфері, організатори намагалися довести молодим людям, що колішні вчинки не повинні стояти на заваді до відродження до нового життя, що жити зі спокоєм в душі, в гармонії з собою, у злагоді з суспільством – це залежить тільки від власного вибору кожної людини.

Духовну бесіду з  під обліковими о.       спрямував на рахунок їх відповідального, розважливого ставлення до свого життя, щоб у майбутньому дані особи не припускалися прикрих помилок (через призму прикладу життя святих та простих християн). Як не дивно, розповідь священика слухали, затамувавши подих.

         Представник РЦСССДМ акцентувала увагу присутніх на профілактиці жорстокого поводження та вчинення насильства в сім’ях. Звертаючись до присутніх, директор РЦСССДМ закликала їх переосмислити свої вчинки, спробувати оцінити життя по-новому та більше не переступати межу дозволеного законом.

         Начальник Путильського РС з питань пробації зробила окремий акцент на веденні здорового способу життя, вмінні бачити світ та сприймати його через призму позитивного, навіть коли потрібно долати перешкоди.

         Головний спеціаліст відділу «Путильське бюро правової допомоги» акцентувала увагу присутніх на основних напрямках роботи відділу , розміщення відділу та надала консультації з правових питань двом під обліковим.

         Зустріч пройшла досить цікаво та захоплююче. Організатори й надалі проводитимуть зустрічі в такому форматі.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 356 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: