Головна » 2018 » Серпень » 2 » ДВОЄ ЮНИХ ДИХТИНЧАН ОТРИМАЛИ СОЦІАЛЬНЕ ЖИТЛО
17:30
ДВОЄ ЮНИХ ДИХТИНЧАН ОТРИМАЛИ СОЦІАЛЬНЕ ЖИТЛО

2 серпня, у селі Дихтинець Дихтинецької сільської ради відбулося вручення документів та ключів від соціального житла, придбаного за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році. Голова районної державної адміністрації Микола Савчук та Дихтинецький сільський голова Микола Труфен вручили двом дітям, позбавленим батьківського піклування документи на право проживання у придбаній для них квартирі та ключі від неї. Вітаючи юнаків із приємною подією в їх житті, Микола Савчук зазначив, що у березні 2017 року, під час засідання Національної Ради Реформ, Президент виступив з ініціативою, щоб усі діти-сироти були максимально забезпечені сімейним влаштуванням, а випускники інтернатів – житлом: «У липні Уряд виділив субвенцію розміром 277 млн. грн. місцевим бюджетам на створення дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Для Чернівецької області сума субвенції складала понад 3 млн. грн., з них придбано цю трикімнатну квартиру у с. Дихтинець». Голова районної державної адміністрації побажав юнакам, щоб нова сходинка у житті допомогла їм стати успішними та щасливими, обрати власний, правильний життєвий шлях. Микола Петрович також вручив хлопчакам подарунок для більш комфортного проживання в новому будинку.

До привітань приєднались начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна Фрасинюк (яка у свою  чергу була ініціатором придбання житла), директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія Фокшек, Дихтинецький сільський голова Микола Труфен та колектив сільської ради, які також подарували новоселам необхідні в господарстві речі.

Як годиться за християнським звичаєм настоятель Свято-Петропавлівської церкви села Плоска освятив придбане для дітей помешкання.

 

Довідково.

На звернення районної державної адміністрації обласною комісією з визначення об’єктів нерухомості щодо виділення коштів у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/ реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання,будівництва/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт та дітей,позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації виділити кошти на придбання житла дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Василя Гостюка виділено кошти для придбання житла дітям даної категорії, як соціальне житло.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 235 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: