Головна » 2013 » Червень » 7 » Екскурсія до СІЗО: "Тут вам не шансон!"
19:33
Екскурсія до СІЗО: "Тут вам не шансон!"

Екскурсія до СІЗО: "Тут вам не шансон!"


Краще один раз побачити, ніж сім раз почути. 11 дітей з Путильського району так званих "проблемних підлітків", були запрошені на екскурсію до Чернівецького слідчого ізолятора.

Вони б мали на власні очі переконатися в тому, що за високим муром зовсім не так весело, як це оспівує "шансон".

 

У всіх країнах є "проблемні підлітки", які мають невтішну перспективу (якщо звісно не одумаються) опинитися за гратами. Комусь не пощастило, і він народився в неблагополучному районі, у когось родичі мають тюремний досвід, за кимось не дивляться батьки, а в когось просто важкий характер.

Але ще є час одуматися і вибрати правильну життєву дорогу.

Допомогти в цьому якраз і вирішили дорослі в погонах, які за своїм фахом захищають закон і карають в разі потреби його порушників. Дорослі висловили впевненість, що у підлітків стане розуму зробити висновки і не перетворюватися на злочинців, адже у кожного в житті бувають помилки, і деякі з них ще можна виправити.

Офіцери розповіли неповнолітнім про режим, який панує в установі, які обмеження є тут, як часто можна мати побачення з рідними, чим годують.

Здається, правоохоронці справилися зі своєю основною задачею – переконати підлітків, що на волі набагато краще. Адже багато хто з них не може всидіти на місці в класі 45 хвилин, а в СІЗО людина перебуває місяцями, поки триває слідство.

Сподіваємось, що побачивши на власні очі життя "по той бік грат", вони серйозно замисляться над своїми вчинками, способом життя і кожен зробить для себе правильний висновок.

Після завершення екскурсії з підлітки вже не були такі веселі і намагалися якомога швидше потрапити додому.

 

Сподіваємось, побачене мало свій вплив….


 

Категорія: Заходи | Переглядів: 514 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: