Головна » 2013 » Січень » 14 » ФОТОРЕПОРТАЖ
17:52
ФОТОРЕПОРТАЖ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Робота за місцем проживання є однією з основних форм соціальної роботи. Вона вимагає від фахівця з соціальної роботи (надалі - ФСР) спеціальної підготовки, хоча існує хиб­на думка, що для надання соціальних послуг особливі знання не потрібні. Індивідуальна допомога орієнтована не тільки на людину, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Фахівець вивчає й обста­вини, які спричинили цю ситуацію, шляхи пом'якшення життєвих не­гараздів, ресурси, які можна використати при вирішенні цих проблем. Окрім внутрішніх ресурсів отримувача послуг, є також зовнішні ресур­си, тобто ресурси його найближчого соціального оточення, громади. Так ФСР намагається впливати не лише на людину, але й на ситуацію. В рамках індивідуальної роботи безпосереднім об'єк­том дії є не сама громада, а людина в ній. Але найголовнішим моментом у веденні такої роботи є бажання самого клієнта (суб’єкта соціальної допомоги) вирішити ті чи інші проблеми, що призвели до виникнення складних життєвих обставин. На жаль, незважаючи на достатньо добре розвинену систему надання соціальних послуг, не всі виявляють бажання вирішити свої проблеми для покращення соціального становища себе та своєї родини.

Викладаючи цей фоторепортаж, ми ставимо собі за мету показати лише невелику частину того, до чого може призвести небажання подолати поточні життєві труднощі.

Матеріал зібраний під час проведення соціальних інспектувань в 2011 та 2012 роках на території Путильського  району працівниками та фахівцями з соціальної роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Фото знаходяться в фотоальбомі "Фоторепортаж СЖО" http://putyla-rcsssdm.ucoz.ua/photo


Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 595 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: