Головна » 2018 » Вересень » 20 » І знову  відвідування сімей за місцем проживання
14:58
І знову  відвідування сімей за місцем проживання

        Правова держава характеризується тим, що громадяни мають не лише права, а й обов’язки. Батьки зобов’язані забезпечувати матеріально і створити гармонійні умови для розвитку своїх дітей. Зі збільшенням грошової допомоги при народженні дитини в Україні відчутно зросла кількість багатодітних родин. Проте в гору поповзла й інша статистика – про ігнорування батьківських  обов’язків, адже є чимала кількість родин є  неблагополучними. Щоб з’ясувати сумлінність виконання батьками своїх зобов’язань та умови проживання дітей у таких сім’ях в районі постійно здійснюються вибіркові перевірки цільового використання коштів при народженні дитини. 20.09.2018 року працівниками РЦСССДМ спільно з соціальним працівником ТЦСО (НСП) при Киселицькій сільській раді відвідали  сімї, в яких виховуються новонароджені діти.

         Мета візитів – перевірка цільового використання коштів при народженні дитини, в ході візиту з’ясовувалося як використовується виплачена допомога для забезпечення належних умов утримання та виховання дитини. Роботою було охоплено 4 сімей, яким було надано комплекс соціальних послуг з питань формування відповідального батьківства раціонального використання коштів, введення здорового способу життя та попередження насильства в сім`ї.

         Під час відвідування в сім’ях було складено акти перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де в ході роботи зафіксовано, що батьки раціонально використовують кошти: забезпечили дітей сезонним одягом, продуктами харчування, засобами гігієни, медичними препаратами, ліжком, коляскою та ін. Таким чином, випадків нецільового використання коштів в даних родинах не виявлено. Відповідно плану роботи РЦСССДМ такі перевірки будуть проводитися і надалі.

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 270 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: