Головна » 2018 » Серпень » 8 » Інформаційна кампанія щодо створення патронатної сім’ї
11:45
Інформаційна кампанія щодо створення патронатної сім’ї

З метою популяризації сімейних форм виховання дітей, формування позитивного іміджу інститутів сімейного виховання дітей, впровадження послуги патронату над дитиною, районним центром соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді спільно з працівниками Путильської філії Чернівецького обласного центру зайнятості, відділення "Путильського бюро правової допомоги" 08.08.2018 року у приміщенні районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості проведено черговий інформаційно-просвітницький захід "Презентація професії - патронатний вихователь" щодо створення патронатної сім’ї для громадян району, які перебувають у пошуках роботи та безробітних.

Метою даного заходу було привернення уваги громадян району до сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також залучення громадян до створення прийомних та патронатних сімей. Присутнім роз’яснено інформацію про те, хто може бути патронатним вихователем, які діти потрапляють у такі сім’ї, терміни перебування дітей в таких сім’ях, грошові виплати, а також документи необхідні для створення патронатних сімей. Також акцентувалася увага на  різних сімейних формах виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Слід зазначити, що під час спілкування з присутніми відчувалась небайдужість людей до теми сирітства. Місцеві жителі проявляли зацікавленість та обговорювали практичний досвід виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ях родичів та знайомих.

Особливий інтерес громадян викликали питання щодо взаємодії прийомних сімей та патронатних вихователів з державними закладами. Але більша кількість присутніх не володіла інформацією щодо створення сімей патронатних вихователів, тому обговоренню цього питання було приділено особливу увагу. 

По завершенню заходу було розповсюджено друковану продукцію інформаційно-просвітницького спрямування у вигляді буклетів та листівок відповідної тематики.

Подібні заходи будуть проводитися й надалі у відповідності до заключених Угод про співпрацю.

Категорія: Заходи | Переглядів: 319 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: